LJEPOTA SVIJETLIH TONOVA: skandinavski šarm u dvoetažnom stanu na vrhu zgrade

Ovaj stan je dobitna kombinacija za sve koji vole skandinavski dizajn, svijetle tonove i potkrovlja. I eleganciju, koja se provlači kroz sve prostorije. Uživajte u sjajnoj dozi inspiracije!

 


Potkrovlja, kao i dvoetažni stanovi jedni su od najpopularnijih. Iako mnogi ne bi odabrali posljednje katove s kosinama za svoj životni prostor, potkrovlja su vrlo atraktivna i kriju neporeciv šarm kojem je teško odoljeti. Stoga svi volimo pogledati uređenje nekog potkrovlja. Razlog se krije i u činjenici da su to mjesta koja su zahtjevnija za uređenje pa se vlasnici više potrude te osmisle originalna rješenja.

Kada je riječ o stilovima, skandinavski stil uživa veliku pažnju ljubitelja interijera. On također ima šarm kojem je teško reći ne, a vlasnici ovakvih interijera trude se biti posebniji i svakom detalju vole pokloniti veliku pažnju. Iako u takvim interijerima vladaju svijetle nijanse, skandi domovi mogu imati nevjerojatnu toplinu i ugodu. Takav ugođaj stvaraju različite nijanse bijele, prirodni materijali poput drveta, pamuka, jute i vune te nastojanje da interijer ima prirodni štih.

Foto: Hemnet

Ovaj puta vodimo vas upravo u jedan takav dom – dvoetažni stan na vrhu zgrade, čiju adaptaciju potpisuje arhitektonski studio Semrén & Månsson. Prostor, osim uređenja krasi i dobra organizacija prostora te sjajno iskorištavanje svih njegovih mana koje su pretvorene u adute. Kosine mogu doista biti problem, ali u ovom stanu to nije slučaj. U to se možete uvjeriti gledajući ove fotografije.

Foto: Hemnet

Na prvoj etaži nalazi se velika otvorena dnevna zona koja uključuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, kupaonica te tri sobe od kojih je samo jedna iskorištena za radni kutak. Ostale dvije sobe tek čekaju svoju namjenu – jedna bi u skoroj budućnosti trebala postati gostinjska, a druga dječja.

Na drugom katu, na kojega se odlazi stepenicama iz dnevne zone nalazi se samo jedna spavaća soba te dugačak hodnik koji je sjajno iskorišten za ugradbene ormare. Ograda je ostakljena tako da pruža divan pogled na dnevnu zonu u prizemlju. Umjesto vrata i klasičnih zidova, spavaća soba je odijeljena od hodnika staklom.

Veliki adut stana je njegova svjetlina, koja dolazi djelom od vanjskih otvora koji su posve oslobođeni namještaja oko njih kao i zavjesa kako bi svjetlost mogla što više ući u prostor. Dijelom, svjetlina dolazi odabirom svijetle neutralne palete boja – bijele i bež. Materijali su odabrani pažljivo, s naglaskom na nijanse prirode. Bijela, hrast, kamen i mramor u savršenom su skladu s prirodnim okruženjem.

 

Foto: Hemnet

 

Komentari