BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: trosobni stan u novogradnji oaza je elegancije, topline i jednostavnosti

Jedan od novijih projekata studija Mirjane Mikulec je ovaj prostrani trosobni stanod 75 kvadrata s dvije kupaonice i dva hodnika koja su omogućila dodatni dragocjeni prostor za odlaganje.

 


Predstavljamo vam jedan od novijih projekata kojeg potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri koji svojim uređenjem odražava tendencije i želje u suvremenom stanovanju. Traže se elegancija i modernost, toplina i ugoda i funkcionalnost te što bolje iskorištavanje prostora.

Sve to bili su zahtjevi vlasnika za njihov dom u novogradnji, površine 75 četvornih metara. Arhitektica Vanja Bišćanić iz studija Mirjane Mikulec nastojala je odgovoriti na sve ove zahtjeve klijenata, a veliki saveznik pritom joj je bila veličina stana te činjenica da su vlasnici bili zadovoljni rasporedom, postojećim izgledom kupaonica i podnih obloga pa ništa nije mijenjano.

Nekoć standardna kvadratura za stanove koji imaju dvije spavaće sobe danas se smatra privilegijem i posebnošću. To je donijelo veću dozu praktičnosti i komfora: dva hodnika u koje je bilo moguće staviti dva velika ugradbena ormara od poda do stropa te dvije kupaonice.

Stan se dijeli na dvije zone – socijalnu u kojoj su dnevne prostorije te privatnu u kojoj se nalaze dvije spavaće sobe od kojih je jedna dobila ulogu radne, dvije kupaonice i hodnika.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Ulazni prostor iz kojega se pruža pogled na kuhinju, dovoljno je bio velik da se u njemu pored ugradbenih ormara stavi i niša s tapeciranim sjedištem koje može poslužiti kao mjesto za odlaganje modnih dodataka.

Kuhinja u obliku slova L i ravnih, čistih linija otvorena je prema dnevnom boravku i lođi te preko velikih staklenih stijena dobiva dovoljno prirodne svjetlosti. Dodatnu svjetlinu donio je odabir boja.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Kombinirani su svijetli tonovi s drvenim dekorom i crnim akcentima te se omogućilo dovoljno mjesta za skladištenje. Dijelom je to osigurano i otokom u sredini koji je ujedno i blagovaonski stol.

Upravo je otok donio najviše elegancije u ovaj dio dnevne zone budući da je za materijal odabran Laminam čiji je uzorak usklađen s keramikom na zidu.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ
MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Za dnevni boravak odabrana je bež kutna garnitura i niska komoda u dekoru drveta rađena po mjeri. Tako prostor izgleda pročišćeno i jednostavno, ali i toplo i ugodno, što je bio cilj.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Taj dojam još je jače izražen u spavaćoj sobi, inspiriranoj elegancijom i minimalizmom. U njoj se nalaze samo osnovni elementi: veliki tapecirani krevet, ugradbeni ormar koji je zatvorio postojeću nišu te noćni ormarić s lampom. Minimalizam je ublažen upotrebnom zemljanih tonova koje su donijele potrebnu toplinu i ugodu te tapetom na akcentnom zidu.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Druga soba trenutno ima funkciju radne sobe. U ovoj prostoriji bilo je bitno postići jednostavnost te stvoriti prostor za odlaganje knjiga i ostalih stvari što je riješeno policom po mjeri, rađenoj od iverala. Posebnom ovu policu čini kombinacija otvorenih i zatvorenih modula u crnoj i taupe sivoj.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Komentari