MALI SLATKI DVOSOBNI STAN: adaptacijom 35 kvadrata dobila se spavaća soba

Stari stanovi imaju svoj šarm i ljepotu, no nerijetko su vrlo nelogičnog i nepraktičnog rasporeda te ne odgovaraju suvremenom načinu života gdje je svaki centimetar dragocjen. Upravo to bio je problem stana koji vam predstavljamo…

 

 

 

Dizajnerski studio Mon Concept Habitation potpisuje projekt preuređenja malog stana od 35 četvornih metara u četvrti Saint-Denis u Parizu. Stan je prije uređenja prošao proces temeljite adaptacije koja je bila pravi izazov, s obzirom na potrebu mijenjanja rasporeda i prostornih preinaka.

Foto: Mon Concept Habitation

Cilj je bio stvoriti udoban i šarmantan, ali prije svega funkcionalan stan za mladu vlasnicu koja je poželjela zasebnu spavaću sobu u jednosobnom stanu. Pretvaranje stana u dvosobni doista je bio opsežan poduhvat jer je kuhinja preseljena u dotada jedinu prostoriju – dnevni boravak koji je imao i funkciju spavaonice.

Foto: Mon Concept Habitation

Na mjestu nekadašnje kuhinje sada se nalazi spavaća soba, a u njezinu nastavku kupaonica koja je stvorena u ostavi.

Pored ulaza je prije adaptacije bila kupaonica a sada je prošireni ulazni prostor koji se s ugradbenim ormarima pretvorio u novo mjesto za odlaganje te kuhinja. Problem odlaganja riješio se ormarima u spavaćoj sobi i kuhinji.

Foto: Mon Concept Habitation

Također, uklonjen je zid između ulaza i dnevne sobe kako bi se otvorio prostor te stvorio dojam većeg broja kvadrata. Tome je pripomogla mala kuhinja uvučena u nišu, no otvorena prema boravku.

Foto: Mon Concept Habitation

Zbog dojma prostornosti dominiraju svijetle boje – siva i bijela, s akcentima u zlatnožutoj i ružičastoj. Nalazimo ih posebno u uređenju mini dnevnog boravka i spavaće sobe.

Foto: Mon Concept Habitation

Na prvi pogled kombinacija tople žute i ružičaste ne čini nam se uspješnom, no ovdje je pokazano kako to može biti vrlo zanimljiv i lijep spoj. Rezultat je ugodan i funkcionalan mali stan za mladu vlasnicu!

 

Komentari