TROSOBNI STAN OD 52 kvadrata: originalno uređen prostor koji savršeno spaja kontraste

Pogledajte kako izgleda mali trosobni stan od 52 kvadrata nakon temeljitog renoviranja. Projekt uređenja potpisuje studio za arhitekturu i dizajn interijera Knowhaus.


Adaptacija obiteljskog stana od 52 četvorna metra u staroj zgradi u Barceloni iznjedrila je u potpunosti obnovljen, moderan i funkcionalan prostor koji u potpunosti zadovoljava potrebe tročlane obitelji.

Uski hodnik vodi do dječje sobe i kupaonice te do otvorene dnevne zone koja se sastoji od kuhinje te boravka s blagovaonicom. Iz toga dnevnog prostora ulazi se u glavnu, roditeljsku spavaću sobu.

Mali kompaktan prostor ima sve potrebne sadržaje, a da pritom nije izgubio na estetici koja je kombinacija skandinavskog i industrijskog stila s dodavanjem klasike i elegancije.

Foto: Studio Knowhaus

Budući da se stan nalazi u staroj zgradi, vlasnici su u dogovoru s dizajnerima iz studija Knowhaus odlučili zadržati neke izvorne elemente poput valovitoga, nadsvođenoga stropa te opeke koja je obojana u bijelu i plavu boju. Ovo bojanje opeke može se činiti kao vrlo neobičan izbor, no stanu je donijelo poseban, originalan štih. Pored toga, u malom prostoru bijelo pobojana opeka donosi više svjetlosti i prostornosti.

Nadsvođeni strop također je obojan u bijelu boju kako bi donio svjetlinu prostoru.

Foto: Studio Knowhaus

Stan je, kada je o uređenju riječ, prepun zanimljivih kontrasta, bogatih tekstura i završnih obrada. koji čine skladnu cjelinu.

U dnevnom prostoru kontrast čine hladni plavi tonovi, drveni podovi, bijelo pobojana opeka na zidu, mramor na oba stola i brušena koža kojom su presvučeni blagovaonski stolci. Svodovi i opeka daju prostoru industrijski štih, a stolice, stolovi i sofa dozu elegancije i luksuza.

Foto: Studio Knowhaus

Kuhinja nastavlja s nizom hladnih tonova, ali i izvornim elementima poput nadsvođenog stropa, a sam dizajn najviše je inspiriran skandinavskim stilom koji s elegantnim svijetlim mramorom čini divan kontrast.

Foto: Studio Knowhaus

Kupaonica je još jedan jedinstveni prostor u kojem su stvoreni prekrasni kontrasti. Za nju je odabran nježni bijeli mramor sa sivim žilama, zid od opeke obojen u tamnoplavu boju te luster s elegantnim kristalima.

Foto: Studio Knowhaus
Komentari