Mali ženski stan u potkrovlju: garsonijera od 25 kvadrata s originalno ukrašenim kosinama

Vodimo vas u garsonijeru pod kosim krovom, koji se duž cijele vanjske strane zida spušta na svega pola metra. No, to vlasnicu nije omelo da prostor maksimalno iskoristi i ništa manje sjajno uredi

 


 

Stan u koji vas vodimo nalazi se na posljednjem katu zgrade stare preko 60 godina. Prvotna namjena ovih prostorija nije bila stambena, nego je bila dana stanarima kao prostor za ostavu.

U međuvremenu je ovaj prostor dobio novu ulogu, te je pretvoren u male stanove ili točnije garsonijere od 25 četvornih metara, budući da se svaki stan, pored kupaonice, sastoji od samo jedne prostorije.

Foto: Planete Deco

Nova vlasnica odlučila je renovirati garsonijeru prije nego useli u nju, a za uređenje se pobrinula sama. Iako se stan zbog svoga izduženoga tlocrta i velikih krovnih prozora mogao bolje iskoristiti odvajanjem zidom ili pregradom malog prostora za spavanje, vlasnica je odlučila ostaviti otvoren prostor.

Najveći problem ovoga interijera su svakako kosine koje se spuštaju do 50 cm od poda, zbog kojih je izgubio nekoliko kvadrata dragocjenog prostora. No, vlasnica je iskoristila preostali prostor prilagođavajući ga svojim potrebama.

Foto: Planete Deco

Ulazni prostor odvojen je gustim zavjesama unutar kojih se nalazi mali ugradbeni ormar i vješalica, a u centralnoj prostoriji su mini dnevni boravak, jednostavna linijska kuhinja i prostor za spavanje. Odmah pored ulaznog prostora nalazi se i mala kupaonica s tuš kabinom.

Kosina je sjajno iskorištena ne samo za velike otvore koji ipak donose dovoljno prirodnog svjetla, nego i za umjetnička djela koja ovako postaju još upečatljivija i atraktivnija.

Foto: Planete Deco

 

Komentari