Svijetao, udoban i elegantan: divan trosobni stan kao stvoren za majku i kćer

Uređenje ovog interijera plod je višemjesečne suradnje vlasnika i dizajnerice Katarzyne Szostakowske, u kojima su spojile potrebe i očekivanja vlasnika sa strukom i kreativnosti. A rezultat je umirujuća mješavina pariškog šika, elegancije i mediteranske ležernosti.

 


Stan u Mokotówu, poznatom kvartu u Varšavi, bio je kao stvoren za majku i kćer, s obzirom na lokaciju, raspored i broj prostorija. A nakon uređenja vlasnice su bile oduševljene detaljima poput štukatura na zidovima, dekorativnom rasvjetom, kvarcnim površinama u kuhinji kao i detaljima. To je nadopunjeno elementima koji podsjećaju na prirodu.

Za sve ovo se pobrinula dizajnerica Katarzyna Szostakowska iz studija Kate&Co.

Foto: Yassen Hristov

Raspored stana od 65 četvornih metara nije zahtijevao nikakve prostorne izmjene. Jedino je prostorija koju je projektant projektirao kao WC promijenila svoju namjenu. Dizajnerica je predložila da se u njemu napravi vešeraj, što je riješilo problem gdje staviti perilicu i na kraju se pokazalo vrlo praktičnim.

Foto: Yassen Hristov

Pored dnevnog prostora koji je otvorenog koncepta i sastoji se od kuhinje s blagovaonicom i dnevnog boravka, u stanu su dvije spavaće sobe – za mamu i kćer te uski dugački hodnik i kupaonica.

Foto: Yassen Hristov

U interijeru vladaju svijetli tonovi u kombinaciji s drvetom i uzorcima poput kvarca, koji je postao poseban stilski pečat u kuhinji. Svijetli tonovi prevladavaju u dnevnoj zoni, kupaonici i vlasničinoj spavaćoj sobi, dok u sobi za kćer tinejdžericu vlada šareniji kolorit.

Foto: Yassen Hristov

Cilj u kćerkinoj sobi je bio izbjeći da bude djetinjasta, pa su uneseni krevet za odrasle i energične boje, daleko od tipičnih pastelnih. U uređenju svoje sobe sudjelovala je i mlada vlasnica, tako da je konačni izgled usklađen s njezinim potrebama i ukusom.

Foto: Yassen Hristov

Mamina spavaća soba, kao i većina interijera, uređena je u nježnim svijetlim bojama. Bijeli ormari, koji su dizajnirani po mjeri, dodaju eleganciju svojim mjedenim ručkama. No, pravi dragulj u spavaćoj sobi i kupaonici su svjetiljke s elementima od mesinga i mramora.

Foto: Yassen Hristov

U jednostavno uređenoj kupaonici vlada simetrija. Okruglo ogledalo, oblici slavina i prije svega umivaonik i samostojeća kada aludiraju na sveprisutne obline. Ta mekoća naglašena je sofisticiranom shemom boja: na zidovima tonovi pijeska, radna ploha od dekora crvenog kvarcita, a na podovima bež-maslinasta keramika koja podsjeća na boje mediteranskog raslinja.

Foto: Yassen Hristov

Većinu namještaja, poput ormara i komoda, kao i TV komode rađena je po mjeri a prema dizajneričinim nacrtima. Sam ekran iznad TV komode je uokviren u drveni okvir kako bi se bolje uklopio u interijer.

 

 

 

Komentari