DIVAN DVOSOBNI STANČIĆ: 43 kvadrata profinjene elegancije i funkcionalnosti

Stan mlade vlasnice trenutno se uređuje, a mi vam donosimo njegovo idejno rješenje, prema kojem se i radi izvedba. Vjerujemo da će vam i u ovom obliku biti dobar izvor inspiracije i opuštanja

 

 


Ruski arhitektonski studio Om-Interior Design potpisuje projekt uređenja manjeg dvosobnog stana. Riječ o interijeru od 43 kvadrata u jednom  stambenom kompleksu u Moskvi, koji će postati dom mladoj djevojci.

Stan je trenutno u fazi uređenja, a mi vam donosimo prijedlog uređenja prema kojemu će sve biti izvedeno. Klijentica je prihvatila sve ideje studija Om-Interior Design tako da će njegov konačni izgled biti vjeran ovom prijedlogu koji vam pokazujemo.

Idejno rješenje: Om-Interior Design

U projektu su nas oduševila praktičnost i elegancija, dobra kombinacija modernosti i klasike te sjajno iskorišten prostor. U izradi prijedloga uređenja dizajneri su se ravnali vlasničinim željama, koja je željela energičan i funkcionalan stan, no s notom elegancije i modernih elemenata.

Idejno rješenje: Om-Interior Design

Površina stana je prilično mala, naročito kada se u njoj treba naći izdvojeni prostor za spavanje. Kako se originalni raspored sastojao od jedne velike prostorije te kuhinje i kupaonice, dizajneri su predložili da se sruši zid između kuhinje i velike sobe. Unutar velikog prostora smjestila se kuhinja, dnevni boravak te spavaća soba. Također, maknuta su vrata koja su dijelila hodnik od nekadašnje kuhinje i velike sobe.


Činjenica da će se spavaća soba nalaziti iza staklenih pregrada bila je jasna od samog početka projekta jer se vlasnici jako sviđala ta ideja. Dodatna privatnost joj nije potrebna jer živi sama u stanu, tako da su zavjese dovoljne, a staklene pregrade propuštaju prirodnu svjetlost u spavaću sobu.

Idejno rješenje: Om-Interior Design

Izbor boja je pao na svijetlu neutralnu podlogu sive, bež i bijele, dok su nježne pastelne nijanse te tamno zelena uneseni kao akcenti koji daju dodatnu profinjenost, ali i smirenost i ugodu.

Komentari