INTERIJER ZA 10! Smirujuća moderna elegancija u sjajno uređenom dvosobnom stanu

Vlasnici malog dvosobnog stana angažirali su dizajnericu Annu Vasiljevu za osmisli njihov novi dom. Poželjeli su svjetao i smirujući prostor, kombinaciju klasike, elegancije i minimalizma

 


Predstavljamo vam interijer od 55 četvornih metara koji se nalazi u centru Moskve, a za čije je uređenje bila zadužena dizajnerica Anna Vasiljeva i njezin studio Couture Interiors.

“Ovaj dvosobni stan nalazi se na jako dobroj poziciji, što je i bilo važno vlasnicima prilikom kupnje. Vlasnici naime dobar dio godine žive izvan grada, a svoj novi dom koristili bi za boravke u Moskvi. Dizajnirala sam i njihovu seosku kuću, tako da sam vila već upoznata s njihovim ukusom”, otkriva dizajnerica te dodaje kako su vlasnici ljubitelji neupadljivih, smirujućih boja te mramora. Stoga se on nenametljivo provlači kroz gotovo cijeli prostor, a iznimka je jedino spavaća soba.

 

Foto: Kristina Nikišina

“O izboru ostalih materijala i završnih obloga vlasnici, koji doista imaju suptilan osjećaj za teksture, vlasnici su se složili s mojim prijedlozima. Pored mramora, tu su površine s uzorkom drveta, kao i u bež tonovima, dok su plavi naglasci bili želja supruge. Zajedno su željeli prozračan, elegantan i moderan interijer”, ističe dizajnerica.

Foto: Kristina Nikišina

No, prije uređenja i namještanja, bilo je potrebno temeljito adaptirati stan te unijeti neke prostorne preinake. Kako je vlasnicima najvažniji dnevni prostor, a kuhinja nije imala dovoljan dotok svjetla nego je bila između ulaznog prostora i dnevnog boravka, dizajnerica je odlučila pomaknuti je prema dnevnom izvoru svjetla.

 

Kuhinja je tako došla naprijed, na mjesto spavaće sobe, dok se spavaća soba smjestila u međuprostor okružen garderobom, boravkom i kuhinjom. Kako bi do nje dopirala svjetlost, pregrađena je dvama kliznim vratima od dnevnog boravka i kuhinje koja se lako otvaraju i ne zauzimaju dragocjeni prostor pritom.

Foto: Kristina Nikišina

“Ispalo je da je spavaća soba prilično prostrana. Kad su vrata otvorena, soba dobiva dovoljno dnevnog svjetla i zraka. Stan također ima kanalizacijski klima uređaj i dovodnu ventilaciju. Uz to, uspjeli smo dizajnirati i kupaonicu i gostinjski toalet kao i veliki sustav za pohranu na dva mjesta u hodniku”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari