INTERIJER OD 40 KVADRATA: mali dvosobni stan koji voli zelenilo i jednostavnost

Dvosobni stan u staroj stambenoj zgradi savršen je primjer kako interijer u kojem dominiraju svijetle neutralne nijanse možete osvježiti i oplemeniti detaljima, prije svega zelenilom

 

 

Skandinavski dizajn, baš kao i minimalizam, ima veliki broj poklonika. Zajedničko ovim stilovima jest i nedostatak topline te činjenica da ponekad odišu monotonijom. To se, uostalom, događa i u svakom drugom interijeru, nakon određenog vremena, pa je potrebna promjena.

Primjer stana u Švedskoj pokazuje kako unijeti promjene u skandinavski interijer, ali i kako pregraditi prostor da se dobije još jedna spavaća soba. 40 četvornih metara prostora bilo je dovoljno za veliku glavnu sobu i kuhinju te kupaonicu, no novi vlasnici poželjeli su zaseban spavaći prostor, ali bez puno preinaka poput preseljenja instalacija. Stoga su srušili zidove jednog dijela hodnika kako bi se od njega te dijela kuhinje stvorilo mjesto za krevet.

 

 

 

Drugi dio hodnika iskorišten je za skladišni prostor, budući da u spavaćem dijelu nije bilo mjesta za ormare. U spavaći dio ulazi se iz dnevnog boravka, pa tako u njega ulazi i malo prirodne svjetlosti.

Kuhinja je smanjena za 2,5 kvadrata, ali je još uvijek dovoljno velika za sve potrebne sadržaje, koji uključuju i okrugli stol za blagovanje.

Foto: Stadshem

Dominaciju bijelih, sivih i bež tonova koji stvaraju određenu hladnoću i suzdržanost utoplili su akcenti u ružičastoj i žutoj te drvene površine u kuhinji, a cijeli dojam je podignut zlatnim elementima poput klub stolića u boravku. Svaka prostorija oživjela je unesenim zelenilom, ali i detaljima poput postera na kojima su motivi iz prirode.

 

Komentari