IMA SVE ŠTO JE POTREBNO: dobro organiziran mali stan s mezaninom

Mali jednosobni stan za najam ima svega 34 četvorna metra, a nadogradnja mezanina donijela je još 8 dragocjenih četvornih metara u koje je smješten prostor za spavanje.

 


Vodimo vas u stan koji može poslužiti kao dobar primjer uređenja skučenih interijera, malih kuća za odmor i apartmana. Na konkretnom primjeru možete vidjeti kako se može iskoristiti prostor i stvoriti sve potrebne sadržaje te kako pronaći nove kutke koji se mogu urediti.

U ovom stanu je to bila visina od skoro četiri metra koja je iskorištena za izgradnju mezanina – polukata u kojeg se ide iz jedine prostorije u stanu. Na tom mezaninu stvorena je spavaća soba u kojoj je još komoda za rublje te radni stol sa stolicom.

Ova zona na polukatu, površine osam četvornih metara dobila je svoj mir i privatnost, baš kakav trebaju imati spavaći i radni prostor. Ispod njih se nalazi kupaonica. Stan se tako proširio s postojećih 34 na 42 kvadrata te postao vrlo organizirana i dobro iskorištena cjelina.

Veliki plus u ovakvom konceptu uređenja je velika staklena stijena koja donosi obilje prirodne svjetlosti u svaki dio stana, što je bitno i za novostvoreni prostor na polukatu. Prirodna svjetlost, kao i odabir svjetlih tonova, u kojima dominira bijela omogućio je i dojam prostornosti. Hodnik je omogućio velike ugradbene ormare i dovoljno prostora za pohranu.

Foto: Hemnet

Stan pored ležaja i ugradbenih garderobnih ormara ima sve potrebno za život jedne ili dvije osobe. U ovom potonjem slučaju, uvijek postoji mogućnost privatnosti koju osigurava prostor u mezaninu. Tu su još jednolinijska bijela kuhinja, mali ogrugli blagovaonski stol sa stolicama, kutna garnitura s klub stolićem, tv zid s komodom, ulazni prostor te kupaonica i balkon.

Foto: Hemnet

 

Komentari