Zarazni optimizam i šarm malog ženskog stana

Jednosobni stan od 35 četvornih metara nalazi se u novogradnji u Sankt Peterburgu i namijenjen je za mladu ženu, koja je poželjela zasebne prostore za spavanje te garderobu

 

 

Ovo je jedan od stanova koji će se naročito svidjeti ženama, jer odiše ženstvenošću i detaljima koji ga čine neodoljivim. Pravo malo žensko carstvo od 35 četvornih metara kreirao je ruski dizajner Oleg Mints, koji je nastojao ispuniti želje vlasnice. Njih nije bilo puno i odnosile su se na formiranje dvaju zasebnih prostora unutar interijera – spavaćeg i garderobnog. No, kako to u jedinoj prostoriji u stanu nije bilo moguće ostvariti, dizajner je odlučio prebaciti kuhinju na suprotni zid, a na njezinu mjestu, u niši, osmislio prostor za spavanje. Novostvorena spavaonica od ostatka prostorije u kojoj je kuhinja s blagovanjem i dnevni boravak odijeljena je zavjesom. Veliki adut spavaćeg prostora je vanjski otvor, tako da je prostorija prozračna i na izvoru prirodne svjetlosti.

Mali stan
3D vizualizacija: Oleg Mints

 

Od male ostave u hodniku stvorena je garderoba, a niša u hodniku također je pretvorena u ugradbene ormare za odjeću i ostale stvari. Donji dio ormara, čije su fronte prekrasne i osvježavajuće zelene nijanse, oslobođen je za male  police u koje se odlaže obuća. Tako se prostor hodnika učinio praktičnijim i atraktivnijim. Kupaonica je moderno i jednostavno koncipirana, a prostor iznad perilice iskorišten za ormar za odlaganje ručnika, odjeće za peglanje te higijenskih potrepština.

 

Mali stan
3D vizualizacija: Oleg Mints

Drveni elementi u kupaonici i ostatku stana kao i pastelna plava daju interijeru toplinu i nježnost, baš kao i bakrene visilice čije kugle reflektiraju svjetlost koja dolazi preko velikih prozora. Kako bi visilice bile naglašene, rasvjeta u kuhinjskom dijelu je vrlo decentna te se sastoji od led svjetiljki stavljenih ispod gornjih elemenata te stropnih reflektora. Nedostatak prostora u dnevnoj zoni nadoknadio se lođom koja se prostire cijelom širinom stana, te koja služi kao produženi boravak.

Komentari