MODERNI MALI CHIC STAN: pogledajte kako je osmišljen prostor površine 33 kvadrata

Mislite li da je nemoguće urediti stan od 33 četvorna metra s odvojenom spavaonicom? Pogledajte kako je studiju MSWW to pošlo za rukom i inspirirajte se za vaš životni prostor, vikendicu, apartman ili stan za najam…

 

 

 

Magdalena i Marcin Konopka stoje iza projekta preuređenja ovog jednosobnog stana koji je nakon adaptacije dobio odovojenu spavaću sobu. Tako je  zadovoljen glavni zahtjev mlade vlasnice, koja je pored odvojenog dijela za spavanje željela imati moderan dom koji ima ženstvenu notu. Kako joj je omiljeni stilovi skandinavski i minimalizam, dizajneri su uređenje usmjerili u tom pravcu.

No, pored sjajno komibniranih boja i uzoraka te uspješne kombinacije modernog i skandi stila, ono što fascinira u ovom kompaktnom stanu je sjajno iskorišten prostor i maksimalna funkcionalnost.

Foto: Marcin Konopka

Kako bi se mogao odvojiti prostor za spavanje, bilo je potrebno napraviti izmjene u tlocrtnom rasporedu. Kuhinja se premjestila u dio ulaznog prostora i ostave, a na njezino mjesto došla je spavaća soba. Ona je od centralne prostorije u kojoj se nalaze kuhinja i dnevni boravak odijeljena gipsanim zidom koji ima klizna vrata s bočne strane. Tako ove dvije sobe mogu biti povezane, ali i biti odvojene te se tako stvaraju autonomne zone. Čak se i prozor u dnevnom dijelu pomoću tkanine može odvojiti od prostora u kojem je sofa.

Foto: Marcin Konopka

Pored pregrade, zid koji dijeli spavaću i dnevnu ima ulogu i tv zida, a stepenice u tom dijelu imaju ulogu polica. Spavaći dio na povišenom je dijelu i do njega se stiže preko dvije stepenice. Tako se postiglo da drveni pod u spavaćoj sobi ima prostor za skladištenje. Dovoljno je samo otvoriti vrata u podu i doći do stvari koje su tamo pohranjene.

Foto: Marcin Konopka

Pored ‘bunkera’ u podu spavaće sobe, prostor za pohranu raspoređen je na nekoliko mjesta u stanu: u bočne ormariće i most iznad kreveta, ulazni prostor, ormare pored sofe u boravku te u klupi pored prozora. Sav ovaj namještaj rađen je po mjeri kako bi bio odgovarajućih dimenzija.


Foto: Marcin Konopka
Komentari