Mala crna koliba među drvećem: 46 kvadrata stvorenih za savršen bijeg u prirodu

Mini kuća od 46 kvadrata, nazvana “The Klickitat Treehouse”, savršena za bijeg u tišinu i mir prirode nalazi se u šumi pored rijeke Columbia u američkoj saveznoj državi Washington.

 

 


“The Klickitat Treehouse”, kako su je nazvali njezini vlasnici Taryn i Colin Mooney, nalazi se u šumi pored rijeke Columbie u američkoj državi Washington i prostire na svega 46 četvornih metara. Već ove činjenice dovoljne su da kućica drvenog crnog pročelja i dugog drvenog puteljka koji vodi do nje postane idealnom nastambom za savršen vikend. Ili, još bolje, godišnji odmor!

 

Foto: Corrine Kupish

Dodatno posebnom ju čini i to što je podignuta od zemlje i pozicionirana je šest metara iznad tla te nudi prekrasan pogled na planinu Adams. Osjećate se kao da spavate na bladahinu, daleko od gužbe i stresa urbanog života!

Foto: Corrine Kupish

Kuća je izrađena od tri stabla tzv. gorostasne jele te bojana u crnu boju. No, unutrašnjost je zato moderno uređena i to u svijetlim neutralnim tonovima, kombinirana s drvetom kojim su obloženi stropovi. Donji, dnevni prostor sadrži i odijeljeni kutak za spavanje te kupaonicu, a na gornjoj etaži do koje vode male stepenice iz dnevnog boravka, nalazi se galerija s dva ležaja.

 

Foto: Corrine Kupish

Pored modernog i funkcionalnog dizajna inspiriranog skandinavskim dizajnom, interijer nudi i puno svjetla koje dopire kroz velike vanjske otvore od poda do stropa.  Ovakva jednostavna, a istodobno elegantna i moderna mini kuća idilična je verzija kolibe duboko u šumi, kakvu smo zamišljali u djetinjstvu.

Foto: Corrine Kupish
Komentari