Mali sushi bar s velikim dizajnerskim idejama: zavirite u ovo predivno osmišljeno mjesto

Dizajnerski studio Polonsky & Friends stvorio je ugodan interijer shushi bara Miller, gdje su gotovo svi predmeti i završni detalji izrađeni ručno.

 


Ovaj predivni mali prostor poznat je po dobrim suhijima, no to nije njegova jedina posebnost. Naime, Miller Sushi Bar u New Yorku prima samo osam osoba, ali mala veličina prostora više je nego nadoknađena toplom, gostoljubivom atmosferom i odvažnim dizajnom za koji su zaslužni Polonsky & Friends.

Prilikom izrade jelovnika, vlasnici restorančića bili su inspirirani tradicionalnim receptima za sushi, ali jela se ne mogu nazvati istinski japanskim, pa su dizajneri pokušali izbjeći stereotipne reference na japansku kulturu.

FOTO: NICOL FRANZEN

Središte prostora zauzima upečatljiv pult u obliku slova L od kvarcita Avocatus, predivne duboke plavo-zelene nijanse. Okružuju ga ručno izrađeni drveni stolci, a iznad njega je visilica koja podsjeća na niz bisera. Posebno za projekt izradio ga je madridski dizajner Pablo Bolumar koji u svom radu koristi 3D ispis.

Zidovi su obloženi furnirom. Njegovu ljepotu dodatno naglašavaju hrastovi okviri koji su bojom usklađeni s parketom. Jedan zid ukrašen je slikom perja rozele, poznate vrste papige, a koju je izradila ilustratorica Hollie Kelley. Šarena papiga simbol je ‘velikog brata’ Miller bara, restorana Rosella.

FOTO: NICOL FRANZEN

Kuhinja s crvenim frontama, nadopunjena radnom pločom i mramorom Rosso Lepanto na zidu, također donosi odvažne i upečatljive boje u interijer.

Suptilne reference na nautičku tematiku upotpunjuju izgled bara: vintage svijećnjaci u obliku školjki na zidovima i papirnate lampe u kupaonici, na kojima je umjetnica Claire Dufournier ručno oslikala ribe.

FOTO: NICOL FRANZEN
Komentari