IGRA PLAVE, SIVE I TAPETA: idejno rješenje stana za tročlanu zagrebačku obitelj s bebom

Svoj novi dom, četverosobni stan od 90-ak kvadrata u Zagrebu, mlada je obitelj odlučila urediti uz pomoć dizajnera te se obratila studiju Mirjane Mikulec. Donosimo vam prijedlog uređenja u 3D vizualizaciji

 

 

Stanovi u novogradnji u pravilu kao i sva suvremena stambena gradnja voli iskoristiti svaki centimetar prostora te su tlocrtno prilagođeni potrebama i današnjem načinu života. Stoga uređenje vrlo rijetko obuhvaća i preinake u prostoru ili pak mijenjanje podnih i zidnih obloga. Tako je bilo i sa stanom čiji prijedlog uređenja potpisuje studio Mirjana Mikulec. Klijenti su odlučili ostaviti podne obloge, kao i kompletnu kupaonicu u postojećem stanju. Jedinu preinaku idejnim rješenjem doživjeli su radijatori, koji su premještani kako bi prostor bio funkcionalniji. Prijedlog uređenja diktirali su zahtjevi vlasnika, mladog para s bebom.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Htjeli su da njihov četverosobni stan od oko 90 četvornih metara, koji se sastoji od dnevne zone, tri spavaonice, hodnika, kupaonice i balkona bude dinamičan i ugodan te u sivim i plavim nijansama te oplemenjen dekorom drveta. Ova kombinacija nalazi se gotovo u svim prostorijama doma, u kojem jedna od spavaonica za sada služi kao radno-gostinjska soba.

Pored boja i dekora, vlasnici su poželjeli i tapete kao zidne obloge, pa se dizajnerski tim Mirjane Mikulec poigrao njima, smještajući jednu od njih u štukaturu, te s motivima koje stvaraju efekt staklene cigle (u spavaćoj sobi) i zavjesa (u dnevnom boravku).

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dodatni zahtjev odnosio se na ugradbeni namještaj kako bi se najbolje iskoristio prostor za skladištenje te se tako stvorio i dojam organiziranosti i urednosti. U dnevnom boravku pažnju plijene šank i blagovaonski dio s tapeciranom klupom te bijeli regal u dnevnoj zoni koji je zamišljen u donjem dijelu kao maska za radijator, što se vlasnicima naročito svidjelo.

U roditeljskoj spavaćoj sobi stilski akcent je na tapetama i atraktivnoj visilici, a u dječjoj sobi tapete uzorka netipičnog za prostoriju ove namjene te  dječji krevetić sjajnog dizajna.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Pored interijera, dan je i prijedlog uređenja balkona, s drvenim deckingom, žardinjerama i kutkom za sjedenje, što je u potpunosti zadovoljilo potrebe i želje klijenata.

 

 

Komentari