Odvažan miks stilova i materijala u dinamičnom stanu za dvoje

Dvosoban stan od 55 m2 spoj je starog i novog – klasike, retra, skandinavskoga i modernog stila te retra… Sve ono što bi inače lako moglo završiti u neukusu, ovdje je, vođeno dizajnerskom palicom Sergeja Kločkova rezultiralo skladnim i dinamičnim interijerom, pravim malim rajem za mladi par

 

 


Dvosobni stan od 55 četvornih metara zanimljiva je stilska priča. Prostor s dvije prostorije – spavaćom i dnevnom uz dodatak hodnika i kupaonice vješto kombinira različite stilove i materijale, koje je na prvu teško povezati u skladnu cjelinu. No, kada se upotrijebi dizajnerska vizija i umješnost te umjereno doziranje stilova, boja, materijala i uzoraka, kao što je slučaj ovdje, doista sve može izgledati više nego fantastično.

Za to je najviše zaslužan dizajner Sergej Kločkov koji je, sljedeći želje vlasnika, para kojem je ovo prvi zajednički dom, kreirao interijer u kojem sve funkcionira besprijekorno.

Foto: Sergej Kločkov studio

Istovremeno, stan odiše elegancijom, profinjenošću i luksuzom hotelskih soba i starograđanskih interijera, ali i jednostavnošću i praktičnošću inspiriranima skandinavskim stilom te suzdržanošću tipičnom za minimalizam. Tu je i rustikalni stil prisutan na drvenim oblozima koji imitiraju seljački pod i daju prostoru toplinu i domaću atmosferu.

I dok je socijalna zona koncipirana kao open space u svjetlijim tonova s pastelnim akcentima, privatna zona odnosno spavaća soba je u tamnim nijansama koje žele stvoriti intimu, skrovitost i ugodu.

Foto: Sergej Kločkov studio

Moderna kuhinja koncipirana je u minimalističkom stilu – vladaju ravne linije i neutralni tonovi oplemenjeni uzorkom mramora kao zidne obloge. S okruglim stolovima – blagovaoničkim i klub stolićima od uzorka mramora čini stisku poveznicu u nevelikom prostoru dnevne zone čiji ostatak je nadahnut skandi i modernim stilom. U prostoru boravka pažnju plijene prozračna drvena polica rađena po mjeri, koja se smjestila iza kutne garniture te ružičasti naslonjač.

Foto: Sergej Kločkov studio

Stop je ukrašen izrazito naglašenim kićenim štukaturama kojima je kontrastirana moderna minimalistička rasvjeta te je isti koncept ponovljen u hodniku u kojem se štukature, koje svojim izgledom podsjećaju na rezbarije na starinskom namještaju – nalaze na zidovima.

Foto: Sergej Kločkov studio

 

 

Komentari