33 KVADRATA: pogledajte kako je dizajnerica uredila stan za svoju sestru

Ovaj mali stan za mladu djevojku, koja se bavi izradom keramike karakterizira jednostavnost, predivan odabir boja, moćni komadi namještaja i detalji te odvažna rješenja.

 


Mali dvosobni stan u koji vas ovaj puta vodimo smješten u stambenom naselju Stare Bielany u Varšavi. Interijer od 33 kvadrata novi je dom inženjerke Katarzyne koja se u slobodno vrijeme bavi keramikom te ima svoj brend Koka Studio. Zadatak uređenja svog stana povjerila je svojoj sestri Kalini Juchnevic.

Zajedno su se složile oko svih aspekata projekta, a rezultat je jednostavan, vrlo osoban i oku izuzetno ugodan interijer, okupan toplim bojama, koji nudi atmosferu doma.

Katarzyne , vlasnica stan / Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Želja mlade vlasnice bila je dovoljno velik prostor za kuhinju, kupaonicu koja bi imala spremište za stvari te odvojenu spavaću sobu s ormarom za odjeću. Također, neke elemente iz starog stana je željela zadržati…

“Arhitektura zgrade i njezini interijeri bili su naša inspiracija i označili su smjer materijala. Inspirirali su nas i vintage namještaj koji Katarzyna ima te keramika koju sama izrađuje”, kaže dizajnerica.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Stan je u potpunosti renoviran jer nije bio obnavljan od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Adaptacija, koja je trajala ukupno tri mjeseca, uključivala je novi raspored, podove i zidove, kupaonicu i kuhinju te većinu namještaja. Tako su srušene sve pregrade kako bi se maksimalno iskoristilo jutarnje svjetlo i stan izgledao prostornije bez zida prema hodniku.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Što se tiče namještaja, jedan od izazova u uređenju svakako je bio uklopiti ono što vlasnik već ima, poput fotelje Togo Michela Ducaroya, okruglog blagovaonskog drvenog stola ili stolica Bruno Rey model 3300 iz 70-ih.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Pored toga, dizajnirani su novi komadi koji privlače svu pozornost kao primjerice modul za izlaganje keramičkih umjetnina vlasnice. Naravno, jedna od zvijezda kuće je pregrada kao umjetnička instalacija. Ona dijeli hodnik od dnevnog prostora, a projektirale su je sestre zajedno, inspirirane mobilima Alexandera Caldera.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

 

 

Komentari