GENIJALNA PRENAMJENA: od garaže do ugodnog i modernog stančića od 26 kvadrata

Dyer Studio stoji iza ovog projekta prenamjene prostora u sklopu obiteljske kuće u Portlandu. Njime je, prema želji klijenata, stara garaža postala lijepa bijela kućica od 26 kvadrata za goste

 

 

Obiteljska kuća u Portlandu u SAD-u, u vrtu je imala garažu koje je bila odlagalište starih stvari, jer su vlasnici automobil parkirali u prednjem dvorištu. Vlasnici su došli na ideju da je prenamijene u mini stambenu jedinicu od 26 kvadrata. Njome bi se koristili njihova rodbina i prijatelji kada dođu u goste na više dana. Za projekt uređenja angažirali su Dyer Studio.

Foto: Christopher Dibble Photography

Bojanje drvene fasade i zidova

Drvena fasada je prebojana u bijelu boju, promijenjeni su vanjski otvori , a velika ulazna garažna vrata zamijenjena su kliznom staklenom stijenom. U prostor je ovako ušlo obilje prirodne svjetlosti, a tome je pripomoglo i bojanje unutrašnjosti bijelom bojom. Stropne grede su ostale te su također prebojane u bijelu boju te je od drvenih panela prostor pregrađen na tri prostorije.

Stropne grede ovako izgledaju vrlo zanimljivo i preuzimaju ulogu dekoracije u prostoru na koju se nastavljaju drveni paneli koji pregrađuju prostor. Pored toga, ostavljanje postojeće visine stropa s gredama učinilo je da prostor izgleda veći nego što jest.

Foto: Christopher Dibble Photography

Inzistiranje na svijetlim tonovima

U apartmanu za goste tako se nalaze mala dnevna zona s kuhinjom, kutkom za blagovanje te kutnom garniturom, spavaća soba s krevetom i kupaonica. Podovi su obnovljeni i na njih su stavljene vinil ploče, dok je kupaonica dobila keramičke pločice. Inzistiranjem na svijetlim tonovima, prije svega sivoj i bijeloj te kombiniranjem s drvenim površinama i akcentima u crvenoj stvoren je moderan, funkcionalan, prozračan i ugodan prostor.

Uski prolaz s bočne strane kuće, koji je zjapio prazan vlasnici su pretvorili u mini terasu koja pruža uživanje na otvorenom i nudi privatnost.

Komentari