Zavirite u “Sky House”, nesvakidašnji dom u kojem caruju moderna arhitektura i zelenilo

Vijetnam postaje sve napredniji i prepoznatljiviji što se tiče suvremene arhitekture. Najnoviji projekt koji nam je zapeo za oko je izvanredna “Sky House” MIA Design Studija. Ovaj veličanstveni dizajn nudi mogućnost odličnog života svojim sretnim vlasnicima, a i nama daje materijal za maštanje

 

 

Manjak zelenih površina u Saigonu (najvećem gradu Vijetnama) utjecao je na dizajn ove Nebeske Kuće. Dizajneri su željeli stvoriti opuštajući zeleni prostor gdje bi se vlasnici mogli povući i ne osjećati da se nalaze usred užurbane metropole koja ih je okružuje.

Foto: Oki Hiroyuki

Odredili su jasan vizualni plan za Nebesku Kuću, gdje vertikalne i horizontalne poveznice rezultiraju otvorenim i prozračnim životnim prostorom. Priroda ima istaknutu prisutnost u cijeloj kući, bilo u obliku balkona nalik na plantažu gdje rastu razne vrste biljaka ili kao unutarnji elementi u kojima zasađeno drveće i druge vrste zelenila koji povezuju različite prostore.

Foto: Oki Hiroyuki

Osim balkona, njegovu fasadu karakteriziraju i otvori nalik na prozore različitih veličina, koji se mogu naći i u unutrašnjosti.

Foto: Trieu Chien

Iznutra su stvorili veze između prostora kako bi se prirodni elementi mogli uklopiti u svaki kutak životnog prostora. Uspjeli su u osnovi podijeliti kuću na pola – južni dio kuće posvećen je suncu, vjetru, vodi i drveću ili jednostavno praznim prostorima, a sjeverna polovica se koristi za obiteljske aktivnosti s minimalnim namještajem.

Foto: Oki Hiroyuki
Komentari