Profinjena jednostavnost u modernom interijeru s inspirativnim dječjim sobama

Prostrani četverosobni stan u Kijevu dizajnerskim prijedlogom uređenja zamišljen je prije svega kao ugodno i funkcionalno obiteljsko gnijezdo u kojem su prisutne profinjenost, elegancija i bezvremenska klasika

 

 

Prije useljenja u svoj novi dom, četverosobni stan u Kijevu, mlada obitelj potražila je pomoć dizajnerice Darije Alijeve. Željela je imati stan u kojem će svaki kutak biti isplaniran i u kojem će se ostvariti estetski i funkcionalni sklad u modernom stilskom izričaju. Interijerom koji se sastoji od dnevne zone, glavne spavaće sobe, dvije dječje te dvije kupaonice i hodnika, prema idejnom rješenju dizajnerice, doista odiše senzibilitet moderne arhitekture, kombiniran s dopadljivim estetskim detaljima koji su dali šarm prostoru. U stanu četveročlane obitelji savršeno se osjeća moderni štih, ali prožet elegancijom i profinjenošću.

 

Idejno rješenje: Darija Alijeva

Dnevna zona – kuhinja, boravak i blagovanje funkcionira kao otvoreni prostor u kojem se čitava obitelj – roditelji, sin i kćer, mogu okupiti i provesti kvalitetno zajedničko vrijeme. Smirujući neutralni tonovi dominiraju prostorom, a smeđi i zeleni akcenti unose dašak prirode te služe za ublažavanje oštrih modernih linija koje definiraju unutrašnjost. Pored toga, akcenti smaragdno zelene i blijed narančaste dodaju dašak energičnosti i topline.

Idejno rješenje: Darija Alijeva

Prostor za sjedenje u boravku koncentriran je oko zida koji je ustvari drveni panel. Ovaj arhitektonski element ne samo što vizualno pomaže u razdvajanju kuhinje i blagovaonice, već nudi i malo ukrasnog prostora za pohranu. Iako mnogi životni prostori otvorenog koncepta smještaju blagovaonicu u blizini kuhinje, ovdje je uzet drugačiji pristup. Djeca mogu gledati televiziju pod budnim okom roditelja koji kuha, ili izvršavati domaće zadatke za blagovaonskim stolom, dok roditelj gleda večernje vijesti.

 

Idejno rješenje: Darija Alijeva

 

Roditeljska spavaća soba, prava oaza jednostavnosti, elegancije i neprolazne klasike, spojena je s dnevnom zonom prolazom u uglu prostorije. Ono što će se mnogima možda najviše svidjeti su dječje sobe jer su osmišljene vrlo maštovito – pozivaju prije svega na igru i druženje. Pažnju plijene razigrani kreveti i police. No, i drugi nužni elementi vrlo su pomno osmišljeni. Radni prostor vrlo je dobro organiziran te nudi ugodno mjesto za učenje i kreativne projekte.

Idejno rješenje: Darija Alijeva

 

Komentari