Elegancija i sjaj na neutralnoj pozadini: originalan interijer po mjeri mladih vlasnika

Kako su klasika, elegancija i luksuz trenutno vrlo traženi u interijerima, tako se uvlače i u one domove u kojima vlada skandinavski dizajn ili minimalizam. Kako to izgleda u jednom takvom stanu, pogledajte u nastavku!

 


Interijer u koji vas ovoga puta vodimo, a čije uređenje potpisuje studio KODO Projekty, spaja naizgled nespojivo. Na prvu se čini standardnim i jednostavnim, vrlo decentnim, a s druge strane pomalo luksuznim. Ovaj spoj urodio je ustvari vrlo orgiginalnim i nesvakidašnjim domom.

Ovakav izgled želja je vlasnika, mlagod para, kojem se sviđala jako klasika, no istovremeno i skandinavski stil te su htjeli jednostavan i moderan dom, bez previše boja i detalja. Dizajneri su to riješili tako da su bazu učinili neutralnom, a na nju nadodali akcente koji donose dašak luksuza.

FOTO: KODO PROJEKTY

Bijela, siva i bež tako su začinjene bordo nijansama koje djeluju vrlo otmjeno, naročito kada se nalaze na tekstilu poput baršuna kojim su presvučene blagovaonskie stolice. Tu su i ružičaste nijanse koje donose profinjenost te akcenti od plemenitog materijala poput bakra.

Ovaj spoj bordo crvene, ružičaste i bakrenih površina donose jedinstven spoj i isprepletene su u svim zonama stana te daju diskretan, aristokratski ugođaj savršene elegancije.

FOTO: KODO PROJEKTY

Srce interijera je otvoreni dnevni prostor – dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom. Baza od sivih površina i toplog tamnog drveta nadopunjena je bordo dodacima od baršunastih tkanina i malim elementima u boji bakra. Prvi naglasak je prisutan u namještaju, jastucima i ukrasima, drugi – na zidovima, u završnim i rasvjetnim elementima.

FOTO: KODO PROJEKTY

Ti se tonovi sele u druge prostorije – spavaću sobu, hodnik i kupaonicu te razbijaju bjelinu zidova i namještaja, nalaze se na različitim mjestima, stapaju se u cjelinu i ponovno raspliću stvarajući neviđenu dinamiku, igru ​​tradicije i suvremenosti.

Jedina iznimka je gostinjski toalet u čijem je zidu skriven vešeraj – perilica i sušilica rublja, a koji je u cijelosti u sivim tonovima.

FOTO: KODO PROJEKTY

Ovom jedinstvenom, ali funkcionalnom prostoru ne nedostaju brojne inovativne pogodnosti dizajnirane za vlasnike – skriveni klima uređaj, ugradbena perilica i sušilica rublja, ugradbeni radio, ukrasni radijator ili veliki ormari.

Svaki od ovih elemenata osmišljen je tako da bude dio modernog, elegantnog, stilski usklađenog uređenja stana.

FOTO: KODO PROJEKTY
FOTO: KODO PROJEKTY
Komentari