KAD AKCENTI VODE GLAVNU RIJEČ: neodoljive nijanse žute i plave učinile su obiteljski stan posebnim mjestom

Ruski studio Tochka Design uredio je ugodan i funkcionalan stan od 65 kvadrata u Moskvi za mladu obitelj s dvoje djece. Glavna stilska inspiracija bili su skandinavski dizajn i moderna elegancija

 

 

 

Stan u koji vas vodimo nalazi se u moskovskoj novogradnji i zauzima površinu od 65 kvadrata. Vlasnici, mladi bračni par s dvoje djece angažirao je za uređenje Anastaziju Zaharovu iz studija Tochka Design kako bi prostor bio estetska i funkcionalno skladna cjelina.

Također, cilj je bio iskoristiti prostor do posljednjeg centimetra te napraviti neke preinake u prostoru kako bi se dobio zaseban garderobni prostor u glavnoj spavaćoj sobi te gostinjski toalet pretvoriti u prostor za odlaganje.

Foto: Varvara Česnokova

Stoga je spavaća soba podijeljena u dva dijela – odmah na ulazu nalaze se garderobni ormari koje od ostatka prostorije dijeli naknadno stavljeni gipsani zid. Kako je uski ulazni prostor bez vrata i otvoren prema drugom dijelu hodnika i prema dnevnom boravku, vlasnici su željeli da se taj prostor hodnika osmisli i poveže stilski s boravkom.

Na kuhinjske ormariće nastavlja se tako ormar s policama za knjige, koji se nalazi u hodniku. Dnevni boravak je ustvari produženi dnevni prostor jer sadrži i kuhinju te malo blagovanje s okruglim stolom koji ne zauzima previše prostora.

 

Foto: Varvara Česnokova

Koloristička baza interijera su neutralna siva, bež i bijela a njima su pridodani akcenti u crnoj te plavoj i žutoj boji. Neodoljive nijanse plave i tople žute utoplile su i definirale su prostor te ga učinile posebnim.

 

Foto: Varvara Česnokova

Za dnevnu zonu, dječju sobu, kupaonicu i hodnik izabrani su geometrijski uzorci, a za roditeljsku spavaću naglašeni apstraktni uzorci na tapeti. No, i ti uzorci imaju elemente geometrije, kao poveznicu s ostatkom interijera. Kao se ne bi opteretio prostor, odabran je namještaj jednostavnih ravnih linija, u bijeloj i crnoj boji.

 


Izvor: Elle Decoration Russia

Komentari