U domu slavne glumice Julianne Moore: iznenadit će vas toplina, jednostavnost i ‘normalnost’ njezine kuće

Prva asocijacija na dom Julianne Moore, poznate i nagrađivane holivudske glumice bila je: tako normalno. Jedino što govori o njezinom zvjezdanom statusu jest lokacija – newyjorški Manhattan i poneki dizajnerski komad namještaja.

 


Američke glumačke zvijezde obično svoj životni prostor nalaze u Hollywoodu i okolnim mjestima, a nekoliko privremenih domova imaju po cijeloj SAD. Glumica Julianne Moore, koje se sjećamo iz filmova(Jurski park: izgubljeni svijet, Kralj pornića, Hannibal, Big Lebowski, Sati, Kraj ljubavne priče, Daleko od raja… svoju stalnu bazu osnovala je u New Yorku.

Tamo živi sa suprugom Bartom Freundlichom, redateljem i scenaristom i njihovo dvoje djece u staroj građanskoj kući na Manhattanu. Prvi dojam mogao bi se opisati kao iznenađujuća normalnost.

Foto: Alexi Lubomirski

Njezin dom izgleda jednostavno, s daškom vintage, ali tople obiteljske atmosfere. Nema bazena i luksuznih, prostranih velikih soba, kao ni velike okućnice. Jedino što ima dvije kuhinje na dva različita kata i dva dnevna prostora.

“Godinama sam sanjala o tome da živim u gradskoj kući u West Villageu. Prvi put kad sam ušala u ovaj prostor, znala sam da je to – to i zaljubila sam se”, otkrila je glumica za magazin Architectural Digest.

Foto: Alexi Lubomirski

Ta ljubav na prvi pogled dogodila se prije 15 godina. U to je vrijeme kuća s pet katova bila je podijeljena u apartmane. Originalno pročelje kao i stražnji dio bili su netaknuti, kao i podovi, vrata, prozori, kamini i stubište. U kući je ostalo, kaže Julianne, dovoljno karaktera da su je adaptacijom mogli vratiti njezinim korijenima, bez uništavanja duše i same originalne arhitekture kuće.

Foto: Alexi Lubomirski

Prije nego krenuli u adaptaciju svoga novog doma, Julianne se vjenčala sa svojim suprugom u vrtu, u stražnjem dijelu kuće. Na vjenčanju je bilo i njihovih dvoje djece, a cijela priča o obnovi ostala je u krugu obitelji. Brat njezina supruga je arhitekt te je sa svojim studijem vodio renovaciju i uređenje. U tome im je pomagala i glumica, koja je inače strastvena ljubiteljica uređenja interijera.

Foto: Alexi Lubomirski

Adaptacija je trajala oko godinu dana. Nakon toga je glumica kuću opskrbila primamljivim dizajnerskim i vintage komadima i detaljima koji dokazuju njezinu ljubav prema organskim oblicima, toplim materijalima.

Za uređenje prekrasnog vrta koji doista izgleda kao iz nekog drugog vremena pobrinuo se studio Sawyer | Berson.

 

 

 

 

Komentari