38 kvadrata za mladog vlasnika: neutralne nijanse i drvo za funkcionalan samački interijer

Stan od 38 kvadrata za mladog vlasnika izvrstan je primjer kako se dobro može iskoristiti prostor i organizirati odvojena soba za spavanje kao i radni kutak.

 


Ideja za male stanove nikad dosta, zar ne? I kada nismo u sličnoj situaciji jer imamo više kvadrata na raspolaganju, volimo gledati uređenja malih interjera – stanova, apartmana i vikendica. I to prije svega jer su one izvor dobrih i kreativnih rješenja te savršen primjer funkcionalnizma.

Upravo takav je stan kakav vam ovaj puta predstavljamo a čije uređenje potpisuje dizajnerica Olga Bogatkina. Za dizajnericu su mali stanovi – profesionalni izazov.

“Mali stanovi uvijek su izazov i moja posebna ljubav. Na 38 kvadrata nastojala sam organizirati odvojenu spavaću sobu, ured i kuhinju-blagovaonicu s malim dnevnim boravkom, a ostalo je još mjesta za osobnu i zajedničku garderobu, kupaonicu i vešeraj”, izjavila je Olga Bogatkina za Elle Decoration, magazin u kojem je stan i predstavljen.

 

Foto: Mihail Čekalov

“Klijent je mladi financijaš koji je upravo diplomirao i radi u velikom trgovačkom poduzeću. Radi puno i često od kuće, pa je jedna od glavnih želja bilo i udobno radno mjesto u domu. Vlasnik stana je pomalo suzdržan, ali u isto vrijeme voli svijetle boje i bio je spreman za dizajnerske eksperimente. Od toga smo krenuli pri stvaranju interijera“, otkriva dizajnerica.

Foto: Mihail Čekalov

Mala spavaća soba je ograđena od dnevnog prostora staklenim vratima i zavjesama, što omogućuje, po želji, spajanje ili razgraničenje prostora za spavanje i rad. U blagovaonici je postavljen sklopivi stol za cijelu obitelj i šank, za kojim se obično gleda sport na TV-u.

“Također, vlasnik stana a voli dobro vino, pa sam odlučila napraviti stalak za vino u kuhinji. Ispostavilo se da izgleda kao daska za klinove: boce su pričvršćene na drvene klinove koji vire iz zida. Po mom mišljenju, ovo rješenje izgleda vrlo elegantno i izvrsno je za male prostore”, smatra dizajnerica.

Foto: Mihail Čekalov

Stan ima dva velika prozora s kojih se pruža pogled na centar grada i željezničke stanice. Stoga je dizajnerica željela interijer učiniti što udobnijim, stvoriti osjećaj doma, gdje ne morate trčati i nikuda žuriti. Tome su pomogli drveni elementi prirodne teksture i zelenih akcenta. Najupečatljiviji detalj u interijeru bila je slika s neonskim umetkom u sredini, nastala prema dizajneričinoj skici.

Foto: Mihail Čekalov

 

Komentari