UGODAN ŽIVOT NA ZADNJEM KATU: moderan i prozračan dom za tročlanu obitelj

Prostrani četverosobni obiteljski stan od 120 kvadrata ima nekoliko aduta: veliki zatvoreni balkon koji se prostire cijelom jednom stranom i na nju imaju izlaz dvije prostorije, dobar raspored i nestandardnu visinu stropa od 4,60 metara.

 


Četvorosobni obiteljski stan u koji vas vodimo nalazi se na posljednjem katu zgrade. Riječ je o prostoru kojeg su vlasnici preuredili prije nego što su uselili u njega kako bi ga prilagodili svojim potrebama i kako bi dobili još jednu prostoriju, roditeljsku spavaću sobu.

Dodatna prostorija u stanu na zadnjem katu stvorena je od nekadašnje kuhinje koja se preselila u prostor dnevnog boravka. A postojeća glavna spavaća soba pretvorena je u radnu sobu. Ona ujedno služi i kao gostinjska soba te prostor za odlaganje odjeće i ostalih stvari, budući da su u nju smještena, pored radnog stola i kreveta, dva velika ormara.

Foto: Diakrit

Novostvorena soba postala je roditeljska oaza s izlazom na zatvoreni balkon koji dijeli s dnevnim boravkom. Dok je u dijelu gdje je spavaća balkon iskorišten kao prostor za vježbanje, onaj gdje se nalazi dnevni boravak postao je mjesto druženja i ispijanja jutarnje kavice.

Foto: Diakrit

Uski hodnik kojim se ulazi u stan vodi u izduženu dnevnu zonu otvorenog koncepta koja je spoj modernog i klasike. Prva na redu je kuhinja na koju se nastavlja blagovaonski stol, a ostatak prostora, prema balkonu, ima ulogu dnevnog boravka s kutnom garniturom i tv zidom. Pažnju plijeni originalni zid od opeke iza kutne garniture koja čini stan gostoljubivim i toplim. Iz dnevne zone ulazi se u roditeljsku spavaću sobu, kao i dječju sobu.

Foto: Diakrit

Mnogima će se u dnevnoj zoni najviše svidjeti prekrasna moderna kuhinja u tamnoj nijansi sive i inspirirana minimalizmom. Opremljena je nizom ormarića, velikim radnim plohama i otokom koji gleda na dnevni boravak i balkon.

Foto: Diakrit

Vrata pored kuhinje vode u manji hodnik i tri nus prostorije: kupaonicu, toalet i vešeraj. Ovakav dobar raspored jedan je od glavnih aduta stana. Tu su još i veliki zatvoreni balkon odnosno lođa s velikom staklenom stijenom te nestandardna visina stropa od 4,60 m.

To je donijelo i veći dojam prostornosti, kao i prirodne svjetlosti u interijer.

Foto: Diakrit

 

 

Komentari