MALI ŽENSKI STAN: 33 kvadrata moderne i ženstvene elegancije

Predstavljamo vam super projekt uređenja maloga stana od 33 četvorna metra. Vlasnica, mlada djevojka, željela je da se unutar prostor osmisli zaseban spavaći prostor. Evo kako je Lamp Design Studio odgovorio na ovaj zahtjev

 


 

Jednosobni stan u moskovskoj zgradi staroj preko posla stoljeća postao je novi dom za mladu djevojku. Vlasnica je pred Lampa Studio Design i dizajnericu Anu Groševu stavila nekoliko zahtjeva – što više prostora za pohranu, odvajanje spavaćeg dijela, radni kutak te da kuhinja ostane zasebna prostorija. Kada je stil u pitanju, mlada vlasnica je izrazila želju da prevladava moderna elegancija s daškom ženstvenosti.

Foto: Lampa Studio Design

Budući da nije dolazilo u obzir seljenje kuhinje u prostor dnevnog boravka, dizajnerica je spavaći dio smjestila u dnevni boravak. Odmah s vrata smješten je boravak sa sofom, klub stolićem i tv jedinicom, a u nastavku, prema velikom prozoru, smješteni su krevet i radni stol. Spavaći dio privatnost je dobio staklenom pregradom s metalnim profilima. Prostor boravka tako nije ostao uskraćen za prirodnu svjetlost koja dolazi preko velikih vanjskih otvora.

Foto: Lampa Studio Design

Moderna elegantan kuhinja u pastelnim tonovima je nevelik prostor koji ipak ima sve potrebno – od funkcionalne kuhinje s ormarićima za pohranu do blagovaonskog stola.

Foto: Lampa Studio Design

U stanu prevladavaju neutralni svijetli tonovi začinjeni pastelnim nijansama ružičaste, sive i ljubičaste te tamno zelene što je stvorilo topao interijer i unijelo ženstvenost. Ukrasne letvice odnosno štukature, kao i uzorci mramora te baršun kojim su presvučene stolice i sofa doprinose željenom dojmu elegancije.

 

 

Komentari