TOPLO I VEDRO: obiteljska kuća koja pršti bojama i pozitivnom energijom

Neki dizajneri ne boje se jarkih boja i šarenila u interijerima, jer znaju da sve to ne mora završiti u neskladu. Jedan od njih je i Jan Sekuła iz poljskog studija Zarysy koji stvara prepoznatljive domove, s obiljem uzoraka i jakih kolorističkih akcenata. A žuta mu je najveća slabost…

 

Mladi poljski dizajner Jan Sekuła potpisuje uređenje obiteljskog doma od 120 četvornih metara koji se sastoji od suterena koji je zamišljen kao skladišni te prostor za vešeraj i igranje, prizemlja koji je dnevna zona te prve etaže na kojoj su tri spavaonice te garderoba koja je u produžetku radni prostor. Kuća u Poznanju pod njegovim je kreativnim vodstvom postala ugodan i topao, ali iznad svega vedar i dinamičan dom za mladu četveročlanu obitelj.

Njegova ideja da dom bude kombinacija neutralne baze svijetlih tonova na koju će slagati jake akcente u vidu žute, zelene, tirkizne i crne jako se svidjela vlasnicima, te je dizajner dalje imao odrješenje ruke u osmišljavanju prostora. Gotovo svaku prostoriju dizajner je oplemenio drvom koja je stvorila sjajnu poveznicu i unijela ravnotežu između neutralne baze i kolorističkih akcenata.

 

FOTO: STUDIO ZARYSY

 

U interijeru je sve osmišljeno pomno i do posljednjeg detalja, koji imaju ne samo funkciju u određenoj prostoriji, nego su povezani s čitavim interijerom i tako ostvaruju stilsku cjelovitost. Uski hodnici dobili su na atraktivnosti a i dojmu veće širine zanimljivim načinom kombiniranja drvenih podova s keramikom. Prostori hodnika iskorišteni su i za ugradbene ormare a njihove fronte od stakla daju dubinu prostoru.

 

FOTO: STUDIO ZARYSY

S obzirom na to da je kuhinja zamišljena i treba biti najtoplija boja u svakom domu, dizajner je u nju unio najviše drvenih površina. Kako bi istaknuo i vizualno odvojio prostor blagovanja, podove na kojem se nalazi stol sa stolicama presvukao je u drugačije keramičke pločice, s vrlo upečatljivim uzorkom.

 

FOTO: STUDIO ZARYSY

Dok je roditeljska soba osmišljena u neutralnim tonovima s vrlo malo kolorističkih detalja – prevladavaju siva i bijela s vrlo malim udjelom žute i nekoliko nijansi zelene prisutne na tapetama iza kreveta, dvije dječje sobe sadrže puno veće kolorističke kontraste, a tamniji tonovi sz više zastupljeni.

FOTO: STUDIO ZARYSY
Komentari