STAN BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: pogledajte kako je osmišljen elegantan prostor nepravilnog tlocrta

Ovaj obiteljski trosobni stan čiji projekt uređenja potpisuje studio Mirjane Mikulec krase elegantni i nježni tonovi, a dinamika je unesena materijalima, teksturama i dekorima.

 


Stan koji vam predstavljamo, dom mlade obitelji, novi je projekt studija Mirjane Mikulec. Stan se nalazi na zapadnom dijelu Zagreba, ima površinu od oko 80 kvadrata i u njemu se pored blagovaonice s kuhinjom i dnevnog boravka nalaze i dvije spavaće sobe. Jedna od spavaćih soba je buduća dječja soba, koja tek čeka svoje uređenje.

Vlasnici su željeli ugodan stan i da se postigne dobar estetski dojam.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Stari tlocrt je imao samo jednu kupaonicu, a budući da smo vidjeli da postoji još jedna vertikala, ‘izvukli’ smo i WC i kupaonicu koja je sada veće površine nego u originalu. Stan ima jako neobično tlocrtno rješenje, neke prostorije su trokutastog oblika što se na prvu ne primijećuje”, objašnjava arhitekt Matko Šimić koji je vodio projekt uređenja.

“Budući da je ovo gradnja iz 70-ih, koja je polumontažna gradnja i betoni su vrlo kvalitetni, tako su majstori imali dosta problema s tim tvrdim betonima. Vibracije su bile ogromne i stanarima je malo bilo neugodno, pa je sve trebalo biti maksimalno pažljivo odrađeno”, dodaje.

Pri projektiranju su napravljene neke preinake s pregradnim zidovima, kako bi se dobila veća kuhinja, otvorena više prema blagovaonici, no nije mijenjana funkcija prostorija.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Što se samog uređenja tiče, ono je naglašeno već na samom ulazu. Iako su, po prostorijama, razni dekori korišteni za namještaj po mjeri sve je skladno jer se arhitekt Matko Šimić zadržao na neutralnom spektru boja u kombinaciji s drvnim dekorom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Osnovni komadi komadnog namještaj su također u neutralnim bojama. Tako su primjerice bijele sofe u dnevnom boravku naglasile profinjenost koju je klijent želio. Puno je pažnje pridano odabiru rasvjetnih tijela. U svim prostorijama korišteni su dominantne visilice koje su zapravo naglasile sami stil uređenja i dale točku na i.

 

Komentari