Tri hodnika: tri načina kako izvući maksimum iz ove prostorije

Predstavljamo vam tri hodnika, dio nedavnih projekata interijera koje je radio studio Mirjane Mikulec. Različitih su veličina, materijala, stilova te koncepata uređenja te vjerujemo da će biti sjajna inspiracija za različite ukuse i potrebe

 

Ulazni prostor prvi je dio doma koji netko vidi kada ulazi u njega i zato ga s pravom možemo nazvati ambasadorom svakog interijera. To je onaj dio vaša četiri zida koji vas predstavlja – i kada je ostatak interijera sjajno uređen, loš ulazni prostor jednostavno uvelike utječe na stvaranje kompletne slike. Zato u svojim projektima studio Mirjane Mikulec nastoji investitorima naglasiti važnost pomnog osmišljavanja ove prostorije. Pogledajte tri primjera hodnika koje je ovaj studio nedavno radio u sklopu uređenja cijelog interijera te sve detaljnije informacije saznajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Hodnik u malom stanu od 40 četvornih metara u zagrebačkoj novogradnji trebao je poslužiti i kao prostor za skladištenje, a da pritom ne pati estetika. Studiju Mirjane Mikulec uspjelo je osmisliti lijep hodnik i u četiri četvorna metra smjestiti i ugradbeni ormar od poda do stropa u koji je smješten dio garderobe, obuća te druge stvari.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Kako je stan kombinacija industrijskog i modernog stila i hodnik prati tu koncepciju pa je dio zidova obložen ciglom. Novi sloj dekorativne cigle nije oduzeo puno od površine hodnika budući da je korištena tanka slip opeka koja je debljine keramičkih pločica. Konzolni stol za odlaganje ključeva i drugih sitnica rađen je po mjeri, a revizija je sakrivena ormarićem sa staklenim frontama.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Hodnik u trosobnom stanu prostire se na 8 četvornih metara no zbog njegova izduženog oblika te činjenice da se se tri strane nalaze vrata bilo je moguće jedino na jednoj strani zida koncipirati sve sadržaje. Na tom zidu nalazio se i radijator te revizija pa je bilo najjednostavnije cijelu tu stranu zatvoriti s ugradbenim ormarom. Fronte ormara rađene su od pet mat materijala na kojem nisu vidljivi otisci prstiju, dok je njegova unutrašnjost od bijele iverice.

Radijator se sakrio iza ormarića s rešetkama, a revizija iza zatvorenog ormarića. Ostatak ormara čini prostor za garderobu, dasku za peglanje, usisavač i metle te tri unutrašnje police u drugoj boji. Jedna od njih poslužila je kao niša za ogledalo i klupica za sjedenje. Tako je ormar postao zanimljiviji i ljepši.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Industrijski stil hodnika u obiteljskoj kući prati dominantan stil cijelog interijera, osmišljenog za mladu obitelj. Shodno tome, korišteni su zaštitni znakovi ovoga stila: drveni podovi i dekor drveta, dekorativna cigla na jednom zidu te crna boja i metal. Sav namještaj rađen je po mjeri, a kako bi prostor dobio na atraktivnosti, dio fronti obložen je akril ogledalom.

Od komode za odlaganje ključeva napravljen je pravi mali statement kutak koji plijeni pažnju detaljima. S druge strane hodnika akcent je na klupi za sjedenje, koja je osmišljena i kao ladičar za spremanje sitnica.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari