TEŠKO IM JE ODOLJETI: kreveti s uzglavljem i zašto ih obožavamo

Krevet je onaj komad namještaja kojem se pri opremanju spavaće sobe trebate posvetiti. Sve ostalo, poput noćnih ormarića, rasvjete i ormara, može doći kasnije. Nakon odabira kreveta u željenoj dimenziji dobit ćete dojam kako će soba izgledati te ima li mjesta za komodu, klupicu ili fotelju.

 

 


Kako je riječ o sobi u kojoj je odmor imperativ, na prvom mjestu mora biti udobnost kreveta što će osigurati kvalitetan i dobar san. Sljedeći korak je da zadovoljite želje oko njegova izgleda te kako bi sama soba trebala izgledati. Izdvojili smo nekoliko projekata u kojima je glavnu ulogu imao krevet s bogatim uzglavljem.

Kada su se tek pojavili bili su uglavnom rezervirani za hotelske sobe, a danas ih se može uklopiti u sva zamišljena uređenja pa tako neki žele uzglavlja jednostavnih linija dok drugi žele bogate teksture i da idu do stropa.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Podsjećamo se projekta realiziranog prije nekoliko godina. Ovdje je bio cilj u jedan prostor uklopiti i spavaći i garderobni dio što je čest zahtjev klijenata i odlično rješenje kada nema dovoljno prostora za odvojenu garderobu. Dominantni krevet u zelenom baršunu postao je tako zvijezda ove spavaće sobe.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

U sljedećem projektu sve je u neutralnim tonovima pa je ista ideja prenešena i na krevet. Jednostavnijih linija s tek pokojim gumbom, nenametljivo se uklopio u priču, a prostoru dao potreban osjećaj ugode.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Evo još jednog modela kreveta jednostavnih linija koji odgovara svakom stilu. Zahvaljujući upravo tim linijama i odabiru neutralne boje tkanine uspješno se uklopio u prostor obogaćen tapetom, bojom i štukaturama. Njegova prednost je što će se on jednako dobro uklopiti u sobu suvremenog izričaja kada su ovakve linije dobrodošle.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Ostale primjere otkrijte u video prilogu!


Komentari