Poigrajte se štukaturama i bojom i uredite svoj omiljeni kutak u domu

Štukature nisu rezervirane samo uz starogradnju s visokim stropovima ili klasična uređenja. Već neko vrijeme izuzetno su popularne u raznim interijerima pa ih se može vidjeti i u hotelima, poslovnim prostorima i privatnim domovima.

 


Ukrasne lajsne ili štukature su uočljiv, ali nikako nisu nametljiv ukrasni detalj. Nije ih teško postaviti no morate imati mirnu ruku i biti strpljivi kako ne bi došlo do pogrešaka.


NOVI IZGLED HODNIKA: kako trendi drvenim letvicama sami možete osvježiti prostor

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Potrebne su vam ukrasne drvene letvice, ljepilo i boja za zid. Prije početka radova izmjerite zid i odredite pozicije letvica. Oblike radite po svom izboru i slobodno se odmaknite od onog klasičnog pravokutnog.

Antonia se ipak odlučila držati pravih kutova što je definitivno olakšalo postavljanje. Riječ je o klasičnom pravokutnom uzorku u neobičnoj izvedbi, takozvanom labirintu. Letvice treba rezati pod kutom od 45 stupnjeva na prethodno definirane dužine.

 

INDIZAJN

SAVJET: Da biste si olakšali posao, oblike prije lijepljenja složite na podu da dobijete dojam kako će izgledati.

Letvice lijepite konstrukcijskim ljepilom. Prije bojenja, akrilom popunite nepravilnosti i ostavite sat vremena da se sve osuši. Kada dođe red na bojenje pustite mašti na volju. U ovom primjeru, budući da je riječ o zidu kraj kuta, bojom se prešlo i na susjedni zid što je odličan način za razigravanje zidova. Ovakva dekoracija odgovarat će skoro svim prostorijama vašeg doma.

Komentari