BOŽIĆ DOLAZI! Evo kako ćete sami izraditi adventski vijenac i moderan bor

Božićni blagdani nezamislivi su bez adventskog vijenca i drvca. InDizajn tim će vam pokazati kako ne samo vijenac, nego i drvce malo modernijeg dizajna možete napraviti i sami!

 

 


Vrijeme je Adventa, što je idealna prilika da vam InDizajn tim u svome Uradi sam prilogu pokaže kako izraditi adventske i božićne ukrase. Prvi je na redu, naravno, vijenac.

 

ADVENTSKI VIJENAC

Bit će vam potrebna baza, umjetno ili svježe bilje i ukrasi.

Najprije oko baze svežite žicu kako biste poslije bolje učvrstili bilje. Na bazu zelenilo slažite u krug popunjavajući rupe. Zelenilo slažite gusto kako bi u konačnici vijenac izgledao bogato.

Na samom kraju dodajte ukrase po želji. InDizajn je odabrao decentnu varijantu, no nema pravila. Vi se možete odlučiti za više ukrasa i kombinirati razne boje.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

BOŽIĆNO DRVCE

Ako niste ljubitelj živih, a ni umjetnih jelki, možda će vam se svidjeti ova ideja. Bor možete izraditi kao i InDizajn tim, od daske i zaobljenih drvenih štapova.

Najprije  ubodnom pilom od daske izrežite krug koji će kasnije poslužiti kao postolje bora. Najveći i najdeblji štap koristite kao deblo, na njemu izbušite rupe, a zatim ih popunjavajte manjim štapovima koji će služiti kao grane.

Kada složite bor, možete ga obojiti ili ga ostaviti takvim kakav je. I ukrase možete izraditi sami ili mu jednostavno dodati gotove kuglice. Iako potpuno različit od tradicionalnog, ovaj bor izgleda vrlo efektno i možete ga koristiti više godina.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 


Komentari