Mali hodnik napokon je dobio više skladišnog prostora, topline i stila

Na primjeru hodnika u stanu u potkrovlju možemo se uvjeriti kako se i u malom prostoru može ne samo naći dodatnog mjesta za skladištenje, nego i kombinirati različite materijale pa i tamnije boje, kako bi ga se vizualno povećalo, ali i unijelo stila i osobnosti

 

 

U sklopu preuređenja jednog zagrebačkog stana u potkrovlju i ulazni prostor je dobio novo lice. Vlasnik nije bio zadovoljan izgledom postojećeg namještaja odnosno ormara kao ni činjenicom da prostor nije dovoljno iskorišten za skladištenje. To su bili i njegovi zahtjevi vezani uz ovaj dio stana, koji je tim Mirjane Mikulec i stilom uređenja nastojao povezati s ostalim prostorijama. Novo lice hodnika pokazalo je kako ulazni prostor u dom ne smije biti zanemaren – on je dio cjeline a usto je prva prostorija u stanu i tu stvaramo prve dojmove. Prema tom dojmu određujemo nerijetko i uređenje cijelog interijera.

Iako je prostor skučen i zbog brojnih vrata ima vrlo malo mjesta za ormare, uspjelo se pronaći mjesta za dodatni skladišni prostor. I to zahvaljujući namještaju po mjeri koji je projektiran po nacrtima. Na postojeće mjesto starog ormara došao je novi ugradbeni ormar od poda do stropa, te jedan sasvim novi, uži i frontama od stakla. Mnogi izbjegavaju staklo i zbog opasnosti od pucanja te ozljeđivanja, ali tim Mirjane Mikulec rješenje je pronašao u akril staklu koje se ne može razbiti, a ima efekt pravog ogledala.

Pored akril ogledala i fronti s uzorkom betona, u hodnik su unesena dva materijala – ukrasna mahovina i slip opeka, što dalo prostoru toplinu i šarm.

Kako je hodnik promijenio u potpunosti svoj izgled, pogledajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

InDizajn

 

InDizajn
Komentari