Novi projekt studija Mirjane Mikulec. Moderna i elegantna spavaća soba s neodoljivim uzglavljem

U obiteljskom stanu od 120 kvadrata za glavnu, roditeljsku spavaću sobu iskorišteno je njih 14. S obzirom na to da je riječ o pravokutnoj prostoriji, potrebno je bilo dobro osmisliti tlocrtni raspored.

 

 

Tim Mirjane Mikulec potpisuje uređenje obiteljskog stana od 120 četvornih metara, a mi vam ovaj puta predstavljamo uređenje glavne, roditeljske spavaće sobe. Želja klijenta je pročišćen prostor, bez puno elemenata, a inspiriran moderniziranom klasikom, koja je sada vrlo popularna u uređenju interijera.

Prije uređenja, bilo je potrebno osmisliti tlocrtno rješenje. Uvučeni dio zida uz prozor iskoristio se za smještanje kreveta i noćni ormarić, a na suprotni zid postavljeni su ormari dužinom cijelog zida. Budući da je prostorija dovoljno dugačka, na suprotnoj strani smještena je roditeljska kupaonica koju ćemo vam uskoro predstaviti. Dizajnerica je odlučila da noseći stilski element u spavaonici bude krevet s pripadajućim uzglavljem koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

“Budući da je najvažniji element spavaće sobe krevet – posebnu pozornost posvetili smo upravo tom komadu namještaja. Odlučila sam se za bogato uzglavlje po mjeri koje izlazi iz okvira baze kako bi se što bolje uklopilo u prostor”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Pored namještaja, odabrani su i dekorativni detalji za zidove, a oni su kombinacija svijetle nijanse sive, štukatura te tapeta u sivim tonovima. Sve to doprinijelo je umirujućem, ugodnom i elegantnom dojmu sobe, dok su visilice koje se spuštaju uz akcentni zid unijele osim daška luksuza i dinamiku.

Kako je teklo kompletno uređenje, pogledajte u video prilogu!

 

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Komentari