GOSTINJSKA SOBA: tim Mirjane Mikulec osmislio je ugodan spavaći prostor koji će zadovoljiti različite ukuse

U netom kupljenoj kući novi vlasnici žele preurediti gostinjsku sobu. Umjesto dva odvojena kreveta koja su bila u prostoriji, sada je unesen bračni krevet, ali i ugradbeni ormari, prekrasna duga komoda po mjeri…

 


“Pri uređenju spavaćih soba trebali bismo se voditi vlastitim željama, bez obzira na trendove. Ovo je mjesto u kojem vam, prije svega, mora biti ugodno”, smatra dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom uredila gostinjsku sobu u obiteljskoj kući. Ova gostinjska soba poslužit će kao izvrsna inspiracija za uređenje spavaće sobe u vašem domu!

Kako je ovdje riječ o prostoriji od gotovo 14 kvadrata zadatak dizajnera bio je stvoriti funkcionalan, ali i ugodan spavaći prostor koji će zadovoljiti različite ukuse.

“Riječ je o prostoru koji smo preuredili nakon što su kuću kupili novi vlasnici. Podove kao i spušteni strop nismo mijenjali, a sve elemente birali smo u neutralnim sivim tonovima koja je najčešći izbor kad morate zadovoljiti više različitih ukusa. Inspirirani suvremenim pristupom birali smo materijale namještaja po mjeri, model kreveta kao i tapetu i rasvjetna tijela”, opisuje dizajnerica koja je za ležaj odabrala tapecirani model Porto iz Perfecta Dreamsa.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prednost ovog kreveta je što se tkanina jednostavno može skinuti, a to uvelike olakšava održavanje što je iznimno bitno kod gostinjske sobe.

“Budući da je soba pristojne veličine, no nije prevelika, dodatna dubina postignuta je ogledalima na frontama koje smo postavili na crni korpus. Ovo je odličan način za vizualno proširenje bilo koje prostorije u stanu. Odaberete li pri tome ogledala koja su malo zagasitija u zlatnom, bakrenom ili sivom tonu, unijet ćete i dašak luskuza”, savjetuje dizajnerica.

Dio prostora uz krevet iskorišten je za usku dugačku komodu koja je rađena po mjeri, a koja vlasnicima može biti dodatan izvor mjesta za pohranu. Odabran je svjetli dekor iverala za komodu kako bi se ona stopila s tapetom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Iako ja osobno više volim pariški stil uređenja koji odiše romantikom, ovdje sam kao i u svim svojim projektima slušala želje klijenata – suvremeno, mladenački i jednostavno. Takve su i dekoracije koje su svedene na minimum što savršeno odgovara jednoj gostinjskoj sobi”, zaključuje Mirjana Mikulec.

 

Komentari