UDOBNA, ELEGANTNA I UMIRUJUĆA: kopirajte ideje iz ove predivne spavaće sobe sa stilom

Dizajneri naglašavaju kako je u spavaćoj sobi bitno postići ugodnu i smirujuću atmosferu kao i unijeti trendi elemente poput elegancije. Imamo spavaću sobu koja je sve to – kopirajte dobre ideje!

 


Svaki dom mora, bez obzira na stil uređenja odisati i dobrom atmosferom. To nam je svima želja prilikom osmišljavanja svoga životnog prostora, zar ne? Dizajneri ističu kako atmosfera mora biti na listi prioriteta te kako je tu atmosferu potrebno prilagoditi i namjeni prostora.

Tako se, primjerice, u spavaćim sobama traži smirujuće i ugodno ozračje koje utječe na naše raspoloženje i kvalitetu sna – da se dobro osjećamo i da možemo dobro odmoriti. Pored toga, dizajneri naglašavaju kako je u spavaću sobu uvijek potrebno uklopiti i trendove. Ako je vaš željeni stil daleko od trendova, njih možete unijeti s nekoliko detalja, i rezultat će biti i više nego uspješan. Jedan ili dva elementa koji su u trendu itekako će biti primjetni!

U spavaćim sobama poželjne su elegancija i klasika koje donose dozu luksuza – uklopite ih i vi u svoju spavaonicu!

U projektima studija Mirjane Mikulec pronašli smo spavaću sobu koja je odgovor na sve ove zahtjeve, a u asortimanu Prima namještaja pronašli smo komade namještaja i detalje kojima ćete savršeno kopirati izgled ove spavaće sobe.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

No, prije toga, evo i nekoliko korisnih dizajnerskih savjeta:

1. U spavaćoj sobi naglasak je na osnovnim komadima namještaja, a detalji bi trebali biti u manjem broju, tek nekoliko njih. Puno detalja, bolja i uzoraka moglo bi zagušiti prostor i umanjiti željenu atmosferu. Fokus bi prije svega trebao biti na krevetu, pa je i njegov dizajn iznimno bitan. Što se tiče detalja, dobro ih je staviti na vidljivo mjesto – na akcentni zid u vidu slika, tapeta, štukatura, rasvjetnih tijela – zidnih lampi ili visilica.

2. Eleganciju i dozu luksuza ćete postići odabirom namještaja – krevetom tapeciranim baršunom, bogatim tapeciranim uzglavljem, zlatnim akcentima na dekoracijama (ogledalo, vaza) ili primjerice rasvjetnim tijelima i policama, zatim bogatim baršunastim zavjesama ili mekim tepihom naglašenog flora. Tepih može biti jednobojan ili primjerice, s klasičnim orijentalnim uzorkom koji je opet ‘in’.

3. Ugodu i smirujući ugođaj ćete u spavaćoj sobi ostvariti mekim, podatnim materijalima i pravim odabirom boja. Potrebno je boje prilagoditi svome ukusu i stilu, ali svakako bi trebalo izbjegavati jake, intenzivne boje, kao i uzorke. To se prije svega odnosi na jarke boje poput crvene, žute, svijetlo zelene, narančaste… Idealne nijanse bile bi sve one iz zemljane i pastelne palete kao i tamne nijanse sive, plave i zelene.

 

 

1. Fotelja Atlanta, Prima namještaj, 1.968,75 kn

2. Pomoćni stolić Lode, Prima namještaj, 1.861,50 kn

3. Ukrasna vaza Alina, Prima namještaj, 203,15 kn

4. Ogledalo Carter, Prima namještaj, 756,50 kn

5. Ukrasni jastučić Scarlett, Prima namještaj, 135,15 kn

6. Ukrasna posuda Taylor, Prima namještaj, 55, 30 kn

7. Tabure Macaron, Prima namještaj, 1.436,50 kn

8. Podna svjetiljka David, Prima namještaj, 1.266,50 kn

9. Ukrasna slika Lunatic, Prima namještaj, 1.266,50 kn

10. Krevet box spring Baldur, Prima namještaj, 8.700,00 kn

 

*** sve navedene cijene su akcijske i vrijede do 8.6.2022.!


PROMO

 

 

 

Komentari