DRVENE LETVICE U SPAVAĆOJ SOBI: imamo 10 dizajnerskih ideja kako ih možete upotrijebiti

Drvene četvice doista lijepo obogaćuju spavaće sobe. To je moderna dekoracija koja ne zauzima puno prostora, a može značajno promijeniti izgled svakog interijera. Pitate se kako uklopiti letvice u dekor svoje spavaće sobe? Imamo za vas 10 idejnih rješenja – pogledajte ih i inspirirajte se!

 


Htjeli biste urediti spavaću sobu i treba vam neki zanimljiv, privlačan i trendi dekorativni detalj? Predlažemo vam drvene letvice, koje se često kriju i pod nazivom lamele, a neki ih nazivaju i modernim ‘brodskim podom’, koji je nekoć bio popularan u interijerima.

Brodski pod je sada došao u vidu tankih i uskih letvica koje se nižu jedna do druge, a njihov razmak ovisi o vašim željama i samom prostoru. Najčešće se nalaze iza akcentnog zida na koji je naslonjen krevet te donose toplinu i ugodu u prostor, no postoji još niz drugih efektnih ideja koje možete pogledati u nastavku!


1. Kad se letvice sa zida prošire i na strop

Letvice se dobro uklapaju u svaki interijer, bez obzira na stil. Letvice u ovoj spavaćoj sobi su lajtmotiv koji definira izgled uređenja prostora. Drvene letvice postavljene su iza uzglavlja kreveta i povučena sve do stropa, pa i preko njega. Zahvaljujući tome vrlo efektno se naglašava mjesto na kojem se krevet nalazi.

Foto: Studio VIVINO

2. Igra letvica i boje na zidu

Ovdje imamo projekt male spavaće sobe u kojoj je cijeli kraći zid iza uzglavlja kreveta obložen letvicama u svijetloj boji drveta . Letvice su raspoređene na zidu pobojanom u antracit sivu, gotovo crnu. U cijelom konceptu namjerno je izostavljeno nekoliko drvenih letvica s obje strane kreveta te se tako naglasila simetrija rasporeda i istaknule su se stilske zidne lampe.

Foto: Studio Karolina Czech-Białas

 


3. Letvice u sobi inspiriranoj industrijskim stilom

Spavaća soba inspirirana industrijskim stilom, ali u nešto svijetlijoj i soft verziji. Crna je ovdje zamijenjena svijetlo sivom. Letvice u toploj boji drva korištene su kao zidni dekor iza jedne strane uzglavlja kreveta, kao nadopuna zidu u boji pistacija.

Foto: Studio KODO

4. Glamour i luksuz vole letvice na zidu

Volite li svijetle, elegantne spavaće sobe? Sigurno će vam se svidjeti ovaj prijedlog uređenja. Zid iza uzglavlja kreveta napravljen je od bijelih letvica, koje su raspoređene u na tri mjesta na zidu, u kombinaciji s tapetama u elegantnom uzorku mramora. Ova kombinacija čini da aranžman izgleda lagano, elegantno, šik i vrlo glamurozno.

Foto: Kaim Work

5. Letvice se dobro snalaze i pod kosinama

Kako koristiti letvice u spavaćoj sobi s kosinama? Boho uređenje ove spavaće sobe može biti odlična inspiracija. Letvice su raspoređene na niskom zidu ispod kosine i prozora, smještenih iza uzglavlja kreveta.

U ovom slučaju letvice su bež boje, kao i zid ispod njih. Cijela se konstrukcija savršeno uklapa u interijer u boho stilu ispunjen toplim bojama i prirodnim materijalima.

Foto: N’koncept

6. Mala spavaća soba s letvicama

Još jedna inspiracija za uređenje male spavaće sobe koja ima letvice, ali šire nego inače. Ovaj puta letvice su korištene na dva načina.

S desne strane imaju dekorativnu funkciju i upotpunjuju vizualni dojam. Na lijevoj strani letvice su raspoređene u drugoj ravnini, jedna iza druge, i djeluju kao pregrada koja odvaja spavaću sobu s krevetom od radnog dijela s radnim stolom i stolicom. Letvice u ovom prijedlogu uređenja su izrađene od vrlo svijetlog drva, zahvaljujući čemu izgledaju lagano i ne opterećuju mali interijer.

Foto: Wydział Spraw Wewnętrznych

7. Crne letvice u minimalističkoj spavaćoj sobi

Projekt uređenja minimalističke spavaće sobe u kojoj dominiraju prirodno drvo i crna boja. Korištene su crne letvice na crno pobojanom zidu iza uzglavlja kreveta. Takav postupak učinio je da cijeli koncept uređenja djeluje dublje i dinamičnije. Letvice se također dodatno reflektiraju u velikom kružnom zrcalu na zidu nasuprot njih, što dodatno pojačava efekt dubine.

Foto: Motifo Architektura & Wnętrza

8. Kad su letvice iznad toaletnog stolića

Vrlo udobna spavaća soba uređena je u toplim nijansama bež i smeđe. Letvice su ovdje samo akcent koji, iako mali, savršeno naglašava atmosferu interijera.

Panel s letvicama služi kao dekorativni element za ogledalo pored toaletnog stolića, zahvaljujući čemu je ovaj prostor lijepo istaknut, a drvene letvice savršeno kontrastiraju sa zidom obloženim betonom.

Foto: Projektowanie Wnętrz Online

 


9. Letvice – kao naručene za spavaću sobu u japandi stilu

Spavaća soba u kojoj vladaju drvo i siva te zeleni akcenti u vidu paprati. Letvice su ovdje u dvostrukoj ulozi. One koje se nalaze iza kreveta su dekorativni element koji prekriva fronte drvenog uzglavlja. Druge letvice su korištene kao pregrada između zone spavaće sobe koja se nalazi na podestu i garderobnog ormara koji se nalazi pored kreveta, ali na nižoj razini.

Velika količina drveta čini sobu iznimno toplom i ugodnom, a ‘štedljivost’ u odabiru namještaja i dodataka čini ju minimalističkom i vrlo ekonomičnom u isto vrijeme.

Foto: TK Architekci

 


10. Letvice donose toplinu u sobu s tamnim bojama

Iako se uglavnom koriste letvice od svijetlog drveta, ovaj dekor se može obojiti u bilo koju boju. U ovoj spavaćoj sobi letvice su obojane u tamnu nijansu smeđe, zahvaljujući kojoj savršeno pristaju spavaćoj sobi inspiriranoj industrijskim stilom i uređenoj u tamnim bojama.

Letvice ovdje precizno definiraju obris kreveta – postavljene su na zidu iza uzglavlja u širini namještaja i razvučene po stropu do mjesta gdje su noge kreveta na podu.

Foto: Studio Aleksandra Kamińska

 


Izvor: HomeBook

Komentari