Lako i prirodno: očistite efikasno pećnicu sredstvima koje imate u kuhinji

Čišćenje pećnice uobičajenim sredstvima namijenjenim baš za ovaj kućanski aparat jedna je od najštetnijih stvari koje možete učiniti u svojem domu, tvrde stručnjaci. Nudimo vam zato sredstvo koje sigurno imate u svojoj kuhinji

U većini obitelji pećnica ima tragove višegodišnjeg pečenja. Ako  i vi spadate u takve obitelji, neće vam biti potrebna toksična sredstva za čišćenje. Dovoljno je uzeti sodu bikarbonu i dobro zapeti. A ako ne pomogne samo soda bikarbona, koju inače koristimo za pečenje kolača i izbjeljivanje rublja, posegnite za alkoholnim octom

Prije svega usisajte mrvice i drugu nečistoću iz pećnice.

Zatim cijelu pećnicu prekrijte slojem sode bikarbone. Naravno, prije toga ćete provjeriti je li pećnica posve hladna kako se ne biste opekli.

Sodu bikarbonu prskajte vodom iz boce s raspršivačem dok ne bude vlažna. Mješavina sode bikarbone i vode rastvorit će masnoću i prljavštinu. Spužvom razmažite smjesu po cijeloj pećnici.

Sljedećih nekoliko sati ponovite prskanje vodom kako bi soda bikarbona zadržala vlažnost. Zatim ostružite sodu bikarbonu i zajedno s njom masnoću i ostatke hrane.

I na koncu, uzmite spužvu i bocu s raspršivačem i pećnicu dobro isperite. I to je to!

 

Foto: Heartburn Medication

 

Ako niste uspjeli na ovaj način u potpunosti odstraniti prljavštinu i masne mrlje od pečenja, sodu bikarbonu možete pomiješati s alkoholnim octom i vodom te tom smjesom premažite pećnicu. Ostatak smjese stavite u duboki pleh za pečenje ili vatrostalnu zdjelu te zagrijte u pećnici oko 20 minuta na 100 stupnjeva.

Isperite pećnicu vlažnom krpom nekoliko puta, a dodatna pomoć za mrlje koje ne mogu lako sići neka bude spužvica s grubom abrazivnom površinom.

 

Foto: Keywordking.co
Komentari