NOĆNI ORMARIĆ: 15 originalnih prijedloga za male spavaće sobe

Ormarići pored kreveta sve rjeđi su u spavaćim sobama, i to uglavnom zbog nedostatka kvadrata. No, rješenje postoji – i to u komadima koji nisu dio kompleta spavaće sobe i kojima nije primarna uloga da stoje pored kreveta

 

 

 

Uslijed sve manjeg broja kvadrata koje arhitekti ostavljaju za prostor spavaće sobe, manji namještaj – komode, stolići za šminkanje i noćni ormarići polako nestaju iz njih. A tako nam trebaju, i to iz estetskih i praktičnih razloga – svaka soba je interesantnija kada u njoj postoje stolići ili manji ormari, komode ili pak police na koje odlažemo ukrase, ali i odjeću.

Foto: El Mueble

Noćni ormarić bio je idealno mjesto za odlaganje predmeta koje nam trebaju biti nadohvat ruke uz uzglavlje – lijekovi, voda, stolna svjetiljka, novine, knjige, naočale… Njegove ladice služe nam i za odlaganje rublja i čarapa, tako da ima višestruku namjenu.

Foto: El Mueble

Usto, kada imate lijep, pomno biran noćni ormarić, on će postati jedan od glavnih stilskih aduta vaše spavaonice, koji će dati dodatni šarm i estetiku ovom prostoru, koji je često zanemaren kada uređujemo svoje domove. Kao razlog navodimo da je to mjesto u kojem ‘samo spavamo’, te nije potrebno uložiti poseban trud da bi lijepo izgledalo.

Foto: El Mueble

No, da nije tako, možete se uvjeriti i na primjerima spavaćih soba koje smo pronašli za vas. One pokazuju kako je spavaonica stilski ravnopravna ostatku interijera, te kako zaslužuje jednako pažnje.

Foto: Makeover Addict

Stoga, ako nemate u svojoj sobi noćni ormarić, krenite u potragu. Ne mora biti iste boje kao ostatak namještaja, niti istog stila. Isto tako, to ne mora biti njegova primarna uloga – za ormarić mogu poslužiti i neki drugi komadi namještaja.

 

Foto: Alvhem

 

Komentari