PRAKTIČNE I PRIVLAČNE: ove spavaće sobe pobudile su najviše pažnje u prošloj sezoni InDizajna

Spavaća soba obično je posljednja na popisu za preuređenje. No, možda je baš proljeće koje uskoro stiže pravi trenutak da se napokon posvetite najintimnijoj prostoriji doma. Nadahnite se idejama iz prošle sezone InDizajna koje potpisuje studio Mirjane Mikulec a koje su najviše zapale za oko gledateljima!

 


 KOMPAKTNA MALA SOBA KOJA IMA BAŠ SVE

Spavaće sobe u suvremenoj stanogradnji u većini slučajeva su skučene, pa nije jednostavno uskladiti funkcionalnost i estetiku te staviti sve potrebne elemente u prostor. No, ova soba izvrstan je primjer kako je moguće, pored kreveta i ormara, staviti i dodatni skladišni prostor te radni kutak. I naravno, još i ogledalo i TV!

Prostorija zauzima površinu 12 kvadrata i finalni dojam je kompaktan i savršeno iskorišten prostor. U uređenju spavaće sobe u kojoj je sve napravljeno po mjeri korištene su tri vrste iverala i dvije boje za zid. Prevladava dekor drveta koji je sobi dao toplinu.

 

MALA SPAVAĆA SOBA I PUNO MJESTA ZA POHRANU: pogledajte projekt studija Mirjane Mikulec i inspirirajte se

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR

I ova mala spavaća soba prostire se na površini od 12 četvornih metara, ali je uređena u nešto modernijem stilu te s  jednostavnim linijama i neutralnom paletom boja.

Ormari su postavljeni na zid uz vrata kako bi se na drugm zidu dobilo mjesta za TV zid s komodom koju je klijentica željela. Tako se maksimalno iskoristio  prostor. Nasuprot njemu pozicioniran je krevet te stolić za šminkanje. Na ovaj način zadovoljene su sve zadane funkcije, a ostavljeno je dovoljno mjesta za nesmetani prolazak.

Specifičnost ove sobe jest i dimenzija kreveta tapeciranog kreveta s uzglavljem – 120×200 cm koji je odgovarao vlasnici.

 

MODERNA SPAVAĆA SOBA: jednostavne linije, neutralna paleta boja i savršeno iskorišten svaki kvadrat

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


DRVO&ANTRACIT SIVA: SJAJAN SPOJ ZA SPAVAĆU SOBU

Posljednja spavaća soba koju vam predstavljamo nešto je veće kvadrature i iznosi 16 četvornih metara. Vlasnici su željeli topao i ugodan prostor te im se sviđa ideja kombiniranja drvnog dekora i crne pa je studio Mirjane Mikulec na tom tragu predložio izradu namještaja po mjeri.

No, prije svega, bila je potrebna kompletna obnova prostorije, a prije svega podova. Nakon toga, krenulo se na opremanje – krevet i ormar izrađeni su u dekoru drveta s tamnim, gotovo crnim elementima.

Zbog uštede prostora i praktičnosti na ormaru, koji je zauzeo cijeli jedan zid, odabrana su klizna vrata s aluminijskim proflima u crnoj mat boji. Ispod kreveta je dobiven dodatni prostor za skladištenje.

 

SPAVAĆA SOBA PO MJERI: topla, moderna i ugodna kombinacija drveta i sive

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Još pregršt svježih ideja, trendova i savjeta za spavaće sobe različitih dimenzija i stilova očekuje vas u novoj sezoni InDizajna koja kreće u nedjelju 20. ožujka!

Također, u novoj sezoni InDizajn i Mastercard omogućili su vam da zavirite i u dizajnerske prostore i uživate u svakom kadru te usput pokupite inspiraciju za svaki kutak svog životnog prostora.

Komentari