POLICE U DNEVNOM BORAVKU: ideje i rješenja kojima će one postati glavni ukras u prostoriji

Drvo, metal, staklo ili plastika – otvorene police mogu, pored velike funkcionalne uloge koju imaju, postati i upečatljiva dekoracija vašeg dnevnog boravka, ako ih pravilno odaberete.

 


Dnevni boravak je glavna prostorija u kući. Ovdje se okupljamo s cijelom obitelji, susrećemo prijatelje ili se jednostavno opuštamo gledajući TV serije ili čitajući knjige. Stoga bi dizajn dnevne sobe trebao biti što je moguće promišljeniji, tako da ovdje uvijek vlada ugodna, gostoljubiva atmosfera, a prostor privlači svojim izgledom.

Posebnu pozornost treba posvetiti izboru i manjih komada namještaj kao što je polica koja treba biti funkcionalna i dekorativna. Pripremili smo za vas nekoliko jednostavnih savjeta i ideja koji će vam pomoći da odaberete pravo rješenje za svoj dnevni boravak.

I svakako ne zaboravite održavati otvorene police lijepima i urednima. Inače će soba izgledati neuredno, a svi vaši napori da stvorite ugodan, moderan interijer bit će bezuspješni.

Foto: Studio Studio Mfd

POLICE OD PODA DO STROPA

Sjajno rješenje svakako su otvorene police od poda do stropa. Nije potrebno koristiti ih isključivo za knjige: pored njih, bilo bi poželjno kombinirati različite vrste dekora na policama. Primjerice, stavite slike, fotografije, suvenire donesene s putovanja, vaze, skulpture ili dizajnersku keramiku pored svojih omiljenih knjiga.

Što su dekoracije zanimljivije, vaš dnevni boravak izgleda privlačnije!

Foto: Ekaterina Naumov

PUN ZID POLICA

Polica može zauzeti ne samo dio zida, već i cijeli zid. Kako polica ne bi izgledala dosadno ili monotona, u ovom slučaju bolje je izraditi police različitih oblika, kombinirajući vertikalne i vodoravne module ili spajajući različite materijale ili pak boje.

Foot: Leyla Bagirova

KOMPAKTNE MINI POLICE

Upravo suprotno rješenje je kompaktna mini polica koja izgledom podsjeća na komodu, budući da nema gornjih redova. Ova je opcija prikladna za male dnevne sobe s niskim stropovima. Na gornje police možete staviti vaze s cvijećem, posude s biljkama, zbirku slika ili fotografija.

Foto: ON Studio

POLICE U BOJI ZIDOVA

Trik koji vam omogućuje vizualno povećanje prostora je bojanje polica u boji zidova. Zahvaljujući ovom rješenju, soba će izgledati kompaktno, a stalak će se “stopiti” s okolnom pozadinom, a tako će ukrasni predmeti na njegovim policama izgledati izražajnije.

Foto: Studio YSG

BIJELO NA BIJELOM

Ako ste jedan od onih koji vole bijele zidove i puno svjetla u kući, ova opcija je za vas. Odlučite se za bijelo i nećete pogriješiti!  Otvorene bijele police elegantno su i jednostavno rješenje za svaki interijer.

 

Foto: Madeleine Blanchfield Architects

STALAK S POLICAMA RAZLIČITIH OBLIKA I VELIČINA

Najoriginalnije rješenje su police s policama različitih oblika i veličina koje će vašu dnevnu sobu učiniti svijetlom i nezaboravnom. Ne bojte se eksperimentirati! Tko je rekao da police moraju biti postavljene vodoravno? Možete ih postaviti okomito ili čak dijagonalno!

Foto: Elizaveta Bidreevskaja

 

 

 

 

 

 

Komentari