Riješite probleme u interijeru pomoću ogledala

Ogledala su jedan od rijetkih ukrasnih elemenata u prostoru koji ujedno može riješiti mnoge probleme u interijeru.

Ako je dobro postavljeno, može vizualno udvostručiti veličinu prostorije, dati dozu dramatičnosti ili pak odrediti stil uređenja. Različite veličine, oblici i dizajn samo naglašavaju njihovu svestranost i jamče da ćete bez problema naći ono koje odgovara baš vama.

MMI
MMI

Ogledala su dobrodošao element u svakom interijeru. Dobro ih je koristiti u malim i relativno tamnim prostorijama. Pomoću njih možete vizualno proširiti interijer, ali i učiniti ga svjetlijim ako nema dovoljno prirodnog svjetla.

Ogledala posebno dobro izgledaju u modern uređenim interijerima. Naglašavaju sofisticiranost linija i vizualno otvaraju prostor. No jednako će dobro izgledati u bilo kojoj prostoriji. Jedino na što trebate pripaziti jest pozicioniranje. Nemojte doći u iskušenje i postaviti ogledalo na zid tek toliko da ne bude prazan. Pobrinite se da ono reflektira nešto vrijedno pažnje. Imate li primjerice lijep luster ili pogled s terase, naglasite to ogledalom. Dobro mjesto za ogledala su hodnici i predsoblja. To su obično uske i tamnije prostorije čiju manjkavost ovime možete prikriti.

MMI
MMI

Najveća prednost ogledala jest to što ljudskom oku djeluju kao da ih nema. Zato iza njih možete čak i sakriti stvari ili ako su doista velika – cijeli dio prostorije.

Ogledala ne moraju nužno visiti na zidu, odlično izgledaju i kada su samo naslonjena na zid. Imaju i zanimljiv okvir, mogu djelovati i poput kakve umjetnine, a odaberete li upečatljiv model, možete biti sigurni da će podići cijelu prostoriju. Ne bojte se da ćete pogriješiti s veličinom. Što je prostorija manja, to će bolje veliko ogledalo izgledati. Ako ne želite jedno veliko ogledalo, možete posložiti nekoliko njih na jedan zid.

Ogledala mogu djelovati i vrlo romantično ili smirujuće, postavite li ispred njih svijeće. Eksperimentirajte i sami otkrijte gdje će u vašem domu najbolje izgledati. Možda se iznenadite koliko prostor može drugačije izgledati samo uz pomoć ogledala.

 

Komentari