5 razloga zašto je siva idealna boja za vaše zidove

Tople nijanse sive u posljednje su vrijeme veliki hit u dizajnu interijera, no ne bez razloga. Siva odgovara gotovo svakom stilu, atmosferi, pa čak i namjeni prostorije. Jednako će dobro izgledati u formalnim poslovnim prostorima, kuhinji i kupaonici ili pak spavaćoj sobi.

Što je mala crna haljina za ormar, to je siva za vaš dom. Donosimo pet razloga koji će vas natjerati da barem razmislite o bojenju zidova u sivu nijansu.

1. Alternativa bijeloj i bež tonovima

Ako vam bijela djeluje presterilno, a svjetlih, zemljanih tonova ste se zasitili, topla svjetla nijansa sive mogla bi biti baš ono što vaš dom treba. Ne morate strahovati da će izgledati monotono i dosadno. Odaberite pravu nijansu s toplim podtonom za osjećaj topline u domu.

2. Naglašava ljepotu namještaja

Imate li u domu upečatljive komade namještaja, umjetnine ili slično, siva će djelovati kao neupadljiva pozadina i naglašavati upečatljivost drugih elemenata u prostoru.

3. Odgovara svim stilovima

Bilo da ste ljubitelj klasičnih, pomalo arhaičnih stilova ili pak zagriženi ljubitelj suvremenog, čak i futurističkog dizajna, siva je odličan odabir.

4. Siva je neutralna

Jednostavna za kombiniranje, pa ne morate strahovati kako će pasati uz ostatak interijera. Jarke boje mogu biti pravi izazov za usklađivanje s bojama namještaja i detalja koje već imate u domu. Za razliku od njih, siva će se djelovati smireno i “pozadinski”, odvraćati pozornost sa sebe na elemente koje želite istaknuti. Kako biste ipak izbjegli sivilo i tmurnu atmosferu, bit će dovoljno dodati nekoliko pomno odabranih detalja u žutoj ili kojoj drugoj boji.

5. Može djelovati formalno i opušteno

Ovisno o tome kakvu atmosferu želite postići, siva će odgovarati poslovnim prostorima jednako kao i primjerice dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Vrlo svjetle nijanse djeluju ženstveno i nježno, pa su idealan izbor za spavaće sobe. Bijede, sjajne nijanse kao stvorene su za moderne i suvremene interijere i odlično će izgledati u kuhinjama. S druge strane, tamne, tople nijanse djeluju vrlo sofisticirano, elegantno i dramatično. Zato s njima ipak treba malo pažljivije, no ako se pravilno koriste, odlično će izgledati u dnevnim boravcima.

via Freshome
via Freshome

Kako se vama sviđaju sivi interijeri? Biste li isprobali ovu boju u svom domu? Recite nam u komentaru!

Komentari