STROP U BOJI JE U TRENDU: saznajte kako odabrati pravu nijansu i inspirirajte se našim idejama

Bijeli strop je provjereni klasik i igra na sigurno. No, neki novi trendovi u interijerima donijeli su boje na ovu površinu. Prije nego krenete u ovu avanturu, pomažemo vam savjetima i inspiracijom

 

 

Ono što je nekad bio popriličan tabu, strop u boji, danas je jedan od najvećih trendova kojeg obožavaju dizajneri interijera. Unatoč uvriježenom mišljenju kako bijeli stropovi, za razliku od onih u bojama, vizualno čine prostor većim i prostranijim, treba uzeti u obzir da neće svaka boja na stropu izazvati isti efekt. Koje boje možete koristiti na stropu bez straha da ćete prostor učiniti vizualno manjim, saznajte u nastavku.


 

KAKO USKLADITI BOJU STROPA S BOJOM ZIDOVA?

Prije svega, bitno da je boja stropa bude u kontrastu s bojom na zidovima kako biste stvorili dramatičan učinak. U suprotnom, rezultat bi mogao vizualno smanjiti prostoriju.

Posljednjih sezona vrlo su popularni zidovi u tamnim bojama kao što su tamnoljubičasta, pariško plava, tamnosiva ili čak crna. U tim varijantama za strop možete koristiti istu boju, ali u svijetloj nijansi pa će tako primjerice tamnoljubičasti zid u kombinaciji sa svijetloljubičastim stropom dati prostoru wow efekt.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Christy Kosnic (@christykosnicinteriors)


… A KAKO S OSTATKOM NAMJEŠTAJA?

Osim boje zidova, nit vodilja pri odabiru boje stropa može biti i namještaj u interijeru. Ako postoji neki dominantni komad namještaja možete ga uskladiti s tom bojom, ili pak, možete ići u potpuno suprotnom smjeru i strop obojiti u boju koja je u potpunom kontrastu s namještajem.

Ako je riječ o dječjoj sobi, izbor boja gotovo pa da je beskonačan. Vesele i vedre boje učinit će dječju sobu malom šarenom oazom za igranje i učenje u kojoj će uživati baš svako dijete.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Levi (@life_with_sinders)


TAMNA ILI SVIJETLA BOJA?

U pravilu, malo koji dizajner interijera rijetko će se odlučiti za stropove u tamnim bojama kao što je primjerice crna. No, ako se radi o prostoru koji je viši od 3 metra ili ima dovoljno izvora prirodne svjetlosti, tada je i crna potencijalni izbor.

Za interijer prosječne visine zidova, bilo koja boja, dok god nije pretamna, unijeti će u interijer dozu luksuza i odvažnosti, pa je u ovom slučaju, samo nebo granica. Nježne pastelne boje na stropovima poput roze ili plave, uklopit će se u gotovo svaki interijer.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli N I N A T A K E S H (@ninatakesh)


MURAL NA STROPU

Jedan od načina ukrašavanja stropa koji nas oduševljavaju jest onaj s muralima. Ako ste talentirani i imate smisla za slikanje, ovo je nešto što možete učiniti i sami. Ako se ipak ne želite sami pustiti u taj posao sami, netko stručan od vašeg jednostavnog stropa može napraviti pravo malo remek djelo.

U nastavu donosimo još nekoliko fotografija koje bi vas mogle inspirirati.

Komentari