PRIJE I POSLIJE: potpuna transformacija kupaonice od 4 četvorna metra

Novi vlasnici u cjelosti su adaptirali svoj dom prije useljenja. Tako je i kupaonica doživjela temeljiti makeover usljed kojega se, prema želji vlasnika, riješila kade i dobila atraktivan i moderan walk-in tuš

 

 

Američki dizajner Francis Dominguez i njegov studio Efe Creative Lab stoji iza adaptacije dvosobnog stana u Miamiju, koja je uključivala i potpuno novi izgled male kupaonice. Pogledajte u nastavku stanje prije i poslije i inspirirajte se za uređenje svoje kupaonice!

 


PRIJE

Zatečeno stanje kupaonice nije bilo toliko loše, no kako se renovirao ostatak njihova novoga stana, odlučili su obnoviti i kupaonicu i prilagoditi svojoj mjeri. Dio s umivaonikom, ormarićima i ogledalom nije im bio toliko problematičan, a naročito im se sviđa ploča s uzorkom mramora. No, ostatak – školjka s požutjelim neatraktivnim modelom vodokotlića, pločice te ideja kade nisu im se nimalo sviđali. Poželjeli su moderan izgled kupaonice u kojoj će biti i drvenih površina.

 

FOTO: EFE CREATIVE LAB

 

 

 


POSLIJE

Stil uređenja kupaonice prati ostatak interijera koji je u neutralnim nijansama, crnoj i bijeloj. Kako bi ispunili želju klijentima, dizajner je osmislio police i ormarić ispod umivaonika u drvetu. Drvo je oplemenilo prostor i dalo mu toplinu, kao i bilje i ostali detalji.

FOTO: EFE CREATIVE LAB

Vlasnici su svakako u svojoj novoj kupaonici poželjeli imati tuš, pa je dizajner predložio walk-in tuš koji je na podignutom dijelu, ali ima kosinu i kanalicu pa je tako riješen problem odvoda.

Kombinirane su dvije vrste pločica koje su prostoru dale pročišćenu, geometrijsku perspektivu. Njihovi oblici – pravokutni (tzv. metro pločice) i heksagonalni unijeli su dinamiku u minimalistički dizajn. Osim na podu, crne pločice stavljene su i na zid unutar tuš kabine kako bi se stvorila dubina u prostoru.

Transparentna prozirna staklena pregrada na walk-in tušu stvorila je dojam prozračnosti i prostornosti u kupaonici.

FOTO: EFE CREATIVE LAB

 


Prostor oko umivaonika postao je stilski znatno atraktivniji i funkcionalniji. Pored ormarića ispod umivaonika i ploče na ormariću, stvoren je dodatni prostor ispod modernog trendi ogledala na koji je moguće odlagati higijenski pribor i ostale sitnice.

 

FOTO: EFE CREATIVE LAB

 

 

Komentari