Zašto je investicija u kvalitetan usisavač itekako dobra odluka

Što je zajedničko baš svim usisavačima na tržištu? Svi usisavaju. Pa ipak, postoji dobar razlog (i to više njih) zašto su neki modeli i desetak puta skuplji od drugih. Napokon, osim što svi usisavaju, različiti usisavači nude razne dodatne opcije i svojstva koja ih čine odličnom investicijom ili pak bačenim novcem.

 


Ako si to možete priuštiti, naš je prijedlog da svakako investirate u kvalitetan usisavač, a u nastavku teksta donosimo i četiri jako dobra razloga zašto.

Foto: Darko Mihalić

Manje ćete usisavati

Najbolji usisavači na tržištu osmišljeni su i dizajnirani tako da ih morate upotrebljavati što manje. To znači da nema više dosadnog prelaženja preko istog dijela koji ste “maloprije usisali i već je prljavo”. Savršene rezultate bolji usisavač osigurava isprve, a ne iz trećeg pokušaja. To vam ostavlja više vremena za druge stvari i aktivnosti.

Foto: Sanja Jagatić

Kvalitetan usisavač jednostavniji je za rukovanje

Novi i kvalitetniji usisavači u fokusu imaju korisnika, što znači da je i njihov dizajn prilagođen učestalom korištenju. Top modeli imaju ergonomske drške, laki su i jednostavnije ćete se kretati prostorom koji usisavate. Ovisno o tipu usisavača, oni high-end modeli imaju niz dodatne opreme ili značajki koje će čišćenje maksimalno olakšati.

Kako efikasno očistiti staklena tuš vrata i druge staklene površine u domu

usisavač
Foto: Marko Cindrić

Kvalitetan usisavač služit će vas dugi niz godina

Ako se pravilno koristi, premium usisavač može potrajati barem pet godina, no prosjek je između osam i deset godina. Usisavač nižeg ranga značajno se brže kvari. Modeli najnižeg ranga obično traju oko dvije godine, što ih u konačnici i ne čini najisplativijim izborom jer ćete morati kupovati drugi. Usto, premium modeli imaju i garancije koje traju i do pet godina.

5 loših navika koje čine da dom izgleda neuredniji nego što jest

Foto: Darko Mihalić

Nećete moći zamisliti povratak na staro

Jednom kada i sami vidite koliko usisavanje može biti jednostavno, pitat ćete se zašto ste zapravo toliko čekali. Napokon, usisavanje nije nešto što radite jednom ili dvaput godišnje pa možete “pregristi”, tako da ćete benefite svog odabira osjećati svaki put kada ćete usisavati.

Usisavač
Foto: Samsung

Ako se odlučite za investiciju, naš je prijedlog jedan od najnovijih modela iz asortimana Samsung. Riječ je o ultimativnom usisavaču Bespoke Jet koji se, osim impresivnim nizom funkcija, može pohvaliti i besprijekornim, nagradom ovjenčanim dizajnom. Ovo je usisavač koji nećete htjeti držati u ostavi.

Bespoke Jet usisavač ima i impresivno snažan usis, što jamči savršeno čistu površinu. Pritom je vrlo lagan, što ga čini jednostavnim za rukovanje. Kada ste gotovi s usisavanjem, Jet se jednostavno prazni vraćanjem na postolje koje zadržava čak 99.99% usisane prašine te jamči i čišći zrak.

Uz sve to, ovaj premium model ima i četku koja je jednako efikasna na svim vrstama površina, od tepiha i tepisona pa sve do keramike i parketa. Tako ne morate mijenjati nastavak usred usisavanja, pa i samo usisavanje traje kraće.

Usisavač
Foto: Samsung
Komentari