BOŽIĆ S POTPISOM MIRJANE MIKULEC: dobitna kombinacija tradicionalnog i modernog

Kad je riječ o ukrašavanju doma za Božić, teško je pogriješiti. Pogledajte kakvu je blagdansku čaroliju dizajnerica interijera Mirjana Mikulec smislila ove godine.

 

 

 

Najljepše doba u godini zaslužuje i najljepše dekoracije. Ukrasi koji obogaćuju naše domove u ovo vrijeme nemaju samo estetsku svrhu koja prostor čini luksuznim, raskošnim i prigodnim, već unose posebnu toplinu. Osim tradicionalnih božićnih likova, kao što su Djed Božićnjak, snjegović, jaslice i anđeli, posljednjih nekoliko godina Orašar je postao još jedan od simbola Božića.

Mirjana Mikulec Interijeri Foto: Saša Lisjak

Još jedna dekoracija bez koje je teško zamisliti ovo vrijeme jest božićni vijenac. Nećete pretjerati čak ni ako svoj dom ukrasite s oba, onim adventskim i onim koji krasi ulazna vrata.

Iako se trend božićnih dekoracija mijenjao, meni najdraži je još uvijek božićno drvce. Kako bi ipak izašla iz okvira tradicionalnih dekoracija, ove godine birala sam nešto drugačije drvce. Odlučite li se i vi za njihovu netradicionalnu verziju, ne morate se zadržati na jednom. Budući da ne zauzimaju puno mjesta, efektan izgled postići ćete kombinacijom li dva ili više komada i tako upotpuniti prostor“, savjetuje Mirjana Mikulec.

Mirjana Mikulec Interijeri Foto: Saša Lisjak

Božićno vrijeme podrazumijeva i okupljanje obitelji i prijatelja oko blagdanskog stola, stoga nemojte zaboraviti ukrasiti i njega. Osim elegantnog posuđa, svijećnjaci, božićne kuglice i primjerice vijenac, unijeti će posebnu božićnu rapsodiju.

Zidno ogledalo Mirjana je dekorirala vijencem sa sitnim zlatnim grančicama, perjem i crvenom bojom. Boje koje dominiraju su zlatna, ružičasta i boja tamnog vina kako bi se sve dekoracije povezale s ostatkom uređenja i stvorile skladnu cjelinu.

Mirjana Mikulec i kćer Mia / Božić 2020. Interijeri Foto: Saša Lisjak

Božić je idealno vrijeme i za kombiniranje tradicionalnog i modernog. Osim kombiniranja tradicionalnih boja, kombinirajte i dekoracije koje su godinama u vašoj obitelji s onim modernim. „Mislim da možemo zaključiti da dom u ovo doba godine izgleda najljepše. Bilo da se odlučite za raskošno uređenje ili pak nešto diskretniju varijantu, pobrinite se da stvorite ugođaj u kojem ćete uživati“, zaključuje Mirjana.

Sretan Božić svima od cijelog InDizajn tima!

Komentari