Uskršnji stol u domu dizajnerskog para: cilj je bio postići toplinu i proljetnu svježinu

Svake godine za Uskrs dizajner Pavel Ivanov s obitelji – suprugom i sinom osmišljava novu postavu stola. Usto sami bojaju jaja i pripremaju uskrsni kolač. Pogledajte kako ove godine izgleda njihova blagdanska trpeza!

 


Interijer stana u Berlinu kombinacija je modernog dizajna i klasičnih antikviteta, pa je i uskršnji blagdanski stol Pavela Ivanova i supruge Marie, osnivača dizajnerskog studija FullHouseDesign, osmišljen u istome stilu.

Ove godine imaju vrlo zanimljiv uskršnji dekor na svome stolu koji odiše jednostavnom raskoši. Stol izgleda vrlo bogato, a sastavljen je od jednostavnih elemenata inspiriranih prirodom. Želja vlasnika bila je postići za stolom proljetnu svježinu. Stoga su odabrali zelenu i bijelu kao glavne boje, u kombinaciji s jarkim akcentima i zlatnim detaljima.

FOTO: LISTWED

Budući da jako vole svoj prekrasni blagovaonski stol, odlučili su odmah odustati od ideje stolnjaka. Stol je inače izrađen po narudžbi, a prema njihovim skicama od vrlo slikovitog kamena, bež-smeđeg patagonijskog kvarcita.

FOTO: LISTWED

Zelenilo buketa i tkane salvete za posluživanje simboliziraju proljeće i naglašavaju bjelinu porculana kojeg vlasnici uvijek iznose za svečane prigode kao što je ova. Nestandardni zgužvani oblik tanjura koji pomalo podsjeća na školjke i ekstravagantne bijele i zlatne ručke na šalicama čine kompoziciju vrlo svježom i modernom.

U cijeloj dekoraciji prisutna je igra boja – svijetle nijanse narančastog i zlatnog stakla dobro se slažu s predmetima na stolu i cjelokupnom shemom boja interijera.

FOTO: LISTWED

Prije postavljanja stola dizajneri obavezno bojaju jaja. Njihov sin stvarno uživa u ovom procesu i puno prije Uskrsa počinje predlagati ideje. Ove godine odlučili su da jaja, prema sinovoj želji, budu zlatna.

FOTO: LISTWED

I uz jaja, obavezan ritual svake godine je uskršnji kolač s kandiranim voćem, grožđicama i medom koji su sami ispekli.

FOTO: LISTWED

 

Komentari