Svestran komad kojeg treba svaki dom. Sjajne ideje kako možete iskoristiti ljestve u interijeru

Ljestve su sve manje samo pomagalo u domu kojim dolazimo do teško dostupnih mjesta, a sve više element kojem dodjeljujemo neku novu praktičnu, ali i dekorativnu ulogu

 

 

S obzirom na trendove u uređenju interijera, prva asocijacija na ljestve vjerojatno više ne bi bila da nam pomažu doći do teže dostupnih mjesta u domu. Nekoć smo ih imali u domu samo kako bismo lakše zamijenili žarulje, pobrisali prašinu s ormarića u kuhinji i slično, a danas imaju, pored ovih, i neke posve druge uloge.

Ljestve više nisu samo za penjanje, nego su postale elegantni, multifunkcionalni komadi u prostoru koji imaju i veliku dekorativnu ulogu. I mogu biti u bilo kojoj prostoriji što ih, uz brojne uloge, čini vrlo svestranim komadom namještaja, ali i efektnim ukrasnim detaljem.

Foto: Maisons du monde

Zbog svega toga ljestve bi lako ubrzo mogle postati osnovnim elementom u domu, posebno ako je riječ o manjem prostoru, koji pati od nedostatka kvadrata.

Foto: SoLebich

 

Ljestve zauzimaju iznimno malo prostora, a uz malo dotjerivanja, možete stari primjerak lako pretvoriti u novi komad za bilo koju prostoriju, bilo da trebate novu modernu policu u dnevnoj sobi, zanimljivu stropnu instalaciju koju ćete kombinirati s rasvjetnim tijelima ili stalak za biljke u hodniku, terasi…

Foto: SoLebich

Ljestve možete nasloniti uz zid spavaće sobe, kuhinje ili kupaonice i na njih objesiti sve od odjeće preko ručnika pa do krpa. No to nije sve – na one u kuhinji možete dodati i metalne kuke pa na njih objesiti šalice, tave i teglice sa začinima.

Foto: Umbra /Domino

Nudimo vam ideje kako sve možete upotrijebiti ljestve u svome domu. inspirirajte se našim prijedlozima!

Komentari