ZA KUPAONICU IZ SNOVA: birajte ukrase i dodatke koji će je činiti posebnom

Osmislili ste kupaonicu baš na način kako ste željeli, uživate u pogledu na vaše nove pločice, umivaonik, tuš kabinu…. No, nešto vam ipak nedostaje. Moguće je da su u pitanju sitnice kojima niste posvetili dovoljno pažnje

 


U svim prostorijama završni detalji imaju završnu riječ u stvaranju konačnog dojma, a s obzirom da ih u kupaonicama obično ima nešto više nego u drugim prostorijama, vrlo su važni za konačno vizualno “zatvaranje” cjeline.

Završni radovi su kruna uređenja – nakon završetka elementarnih radova, vrijeme je da se potpuno prepustite mašti i kreirate prostor kakav vam u potpunosti odgovara.

 

Foto: Style Curator

Ručnici, više vrsta rasvjetnih tijela, kupaonski tepisi, pa čak i higijenske potrepštine – sve to igra važnu ulogu u kreiranju konačnog izgleda kupaonice. Ponekad samo boja ručnika u jednobojnim kupaonicama može brzo, jeftino i efikasno izmijeniti atmosferu prostora, kao primjerice i vrsta i razmještaj biljaka.

 

Foto: El Mueble

Crni ručnici, dizajnerska stolica i velika boca parfema učinit će kupaonicu naglašeno otmjenom. Isto tako, starinska svjetiljka, bakreni detalji i sivi tepih dat će kupaonici vintage izgled. Stilova i mogućnosti je mnogo, samo je potrebno odlučiti koji najbolje odgovara vašem ukusu.

 

Foto: El Mueble

Neki od elemenata koji mogu drastično utjecati na vizuru prostora su zasebna, velika ogledala s izražajnim okvirima klasičnih ili neobičnih linija, postavljanje antikne lampe na kupaonski ormarić minimalističkog izgleda ili pak uokvireni posteri različitih oblika i motiva.

 

Foto: El Mueble

U završne detalje možemo svrstati i zavjese na prozorima i kadama, zanimljive posude za sapun ili pak mirisnu sol za kupanje, vaze za cvijeće, svijećnjake…

Osim boja, oblika i materijala, važno je naglasiti i važnost vizualnog efekta samog načina razmještaja završnih detalja.

 

Foto: Simple Home Simple Life
Komentari